2024. január 26. | 12:19

Hajszába kezdett a rendőrség a január 22-én este száguldozó és piroson áthajtó mercedeses ellen, aki tömegkarambolt okozott, és ezzel egy embert megölt.

Hosszú időre szeretett volna elmenekülni, helyette azonban bíróság elé fog állni az Újpesten tömegkarambolt okozó M. Péter. A férfi még hétfő este fél 8 körül Újpesten, a Rózsa utcán a Deák Ferenc utca magasságában hajtott a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel, és a már régóta piros jelzést mutató lámpa ellenére száguldott be a kereszteződésbe.

Itt azonban a Mercedes R320-szal belerohant egy autóba – amelyben egy 45 éves apa és 14 éves lánya ültek –, illetve további két másikba, és a hatalmas lendület következtében még egy BKK buszt is eltalált. A durva balesetben hárman sérültek meg, közülük a családapa olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette.

A vétkes sofőr is megsérült, ám ahhoz volt elég ereje, hogy elmeneküljön anélkül, hogy meggyőződne róla, milyen károkat okozott. Egyelőre nem erősítették meg, de ittas vagy bódult állapotban lehetett.

Iratait ugyan összeszedte, ám a kocsi rendszáma alapján rögtön sejtették a nyomozók, kit keressenek. Nem kellett sokat várni, a férfi egy barátján keresztül egy szigetszentmiklósi hétvégi házhoz vezettek a nyomok, ahol tegnap este rajtaütöttek a férfin.

A Bűnügyi Bevetési Osztály kollégái hatalmas mennyiségű pénzt találtak a bujkálónál és a letagadhatatlan sérülései is egyértelművé tették, hogy a megfelelő embert találták meg a rendőrök. Az intézkedés során nem állt ellen, végig együttműködött.

A 40 éves elkövető lelki világába nem láthatunk bele, de valószínűleg nem tiszta fejjel mérlegelt, amikor a tragédia után menekülőre fogta. Most előzetes letartóztatásban várja sorsát.

Sajnos túl gyakran megesik, hogy valaki egy baleset okozását követően nem a közvetlen felelősségvállalásra voksol, hanem a pillanat hevében – vagy valamilyen tudatmódosító szer hatására – úgy gondolja, hogy nyom nélkül eltűnhet. Mivel ilyenkor igen sok nyomot hagynak és hibákat követnek el ezek az emberek, ezért általában hamar utoléri őket a törvény.

Depositphotos