2023. július 11. | 09:38

A rendőrök sebességmérő eszköze vette fel, ahogy a villanyrolleres száguld.

Az elektromos roller egy remek közlekedési eszköz. Főleg a zsúfolt nagyvárosokban jelenthetne megoldást, ha társadalmilag kellően érettek lennénk hozzá.

Viszont amíg néhányan a Dunába hajigálják ezeket, randalíroznak a járdán és szabálytalanul hasítanak át mindenen, addig semmi szükségünk nincs rá. Aki viszont magánfelhasználásra vesz egy sajátot, az jellemzően felelősségteljesebben áll a kérdéshez.

Persze itt is vannak kivételek, mint például az a férfi, akit nemrég fotóztak le traffipaxszal. A szlovákiai Liptószentmiklós városában fotózták le a villanyrollerest, ahogy túllépi a megengedett sebességet.

Hiszen a szakasz városi övezet, a maximum amivel hajthatna az 50 km/óra. Ő viszont ennek bő kétszeresét teljesítette az elektromos rollerrel, és 118 km/óránál fotózták le.

Látszólag mindenféle sisak és védőfelszerelés nélkül sikerült összehoznia ezt a szintű sebességtúllépést. Ez különösen ijesztően hangzik egy olyan eszközön, mint egy elektromos roller.

Hiszen a jármű kerekei egészen picik, tehát nem tart olyan egyensúlyban, mint más járművek. Emellett nem kell túl nagy úthiba ahhoz, hogy fájdalmas taknyolás legyen a gyorshajtás vége.

Ilyen sebességről ráadásul egy vészfékezés sem olyan egyszerű, sőt, inkább mondanám lehetetlennek. Tehát az egy dolog, hogy a rolleres túllépte a megengedett sebességet, de a biztonsággal sem foglalkozott túlzottan.

Depositphotos