2024. május 21. | 20:48

Cicaharc az autópályán, emberkedés, közúti veszélyeztetgetés, meg ami még belefér.

Sok meghökkentő videót láttunk már a BpiAutósok YouTube-csatornáján, elég csak a járdaszigeten a gyalogosok közé hajtó autósra vagy az autópályán egymást nevelő suzukis és kamionos esetére gondolni.

Utóbbihoz hasonló történt az M7-esen is ennek a videónak a tanúsága szerint. Egy furgonos hajtott nagy lendülettel a leállósávon, ezt pedig egy másik autó anyósüléséről videózták.

Amikor egymás mellé ért a két jármű, a felvételt készítő látványosan a furgon sofőrje felé fordította a kamerát, aki erre dügbe gurult. Ijesztési céllal ráhúzta a kormányt a másik járműre, majd besorolt mögé, de a felvétel forgott tovább.

Kis idő múlva egy könnyed jobbról előzéssel a személyautó elé került a furgonos, majd jött a büntetőfék, álló helyzetre...AZ M7-ES BELSŐ SÁVJÁBAN. Ekkor kiszállt a sofőr félig, de a kamerás autó tolatni kezdett, így visszamászott a helyére, majd újra útnak indult.

További akadályozás és kormányhúzogatás következett, majd mindenki ment a dolgára, a furgonos természetesen a belső sávban, amikor a külső szinte üres volt. Számtalan KRESZ-szabályt megszegett a furgonos, de a közúti veszélyeztetés vitte a prímet. 

Sajnos egy másik rossz magyar szokás is megjelent, ez pedig a feljelentési céllal videózgatás, önjelölt rendőrködés. Bár ha ez kell ahhoz, hogy az ilyen emberektől bevonják a jogosítványt, talán ez a kisebbik rossz.