2024. január 16. | 14:12

Ha csinálunk valami rosszat, legalább tegyük magabiztosan – tartja egy népi szóbeszéd. Az 1-es BMW sofőrje azonban minden volt, csak magabiztos nem, de legalább csinált egy jó műsort.

Néha érthetetlen dolgok történnek a közlekedésben, amiről a kamerákkal teletűzdelt modern korban temérdek lenyomat készül az utókor számára. Ez persze arra is jó – a nevetés vagy szörnyülködés mellett –, hogy amit más elkövet, abból a hibából tanulva mi ne tegyük később ugyanazt.

Egy ilyen tanulságos eset a befagyott ablakokkal árokba hajtó citroenes hölgy ballépése. Az incidens rávilágít, mennyire fontos, hogy minden körülmények között kilássunk autónkból – még akkor is, ha elvileg jól ismerjük az útvonalat.

A szerencsétlenkedő sofőrökről persze kismillió felvétel készült már. Ott van például a Kifli futár, aki egy sávváltást nézett el siettében, ezzel összetörve egy vétlen autóst – és csak kevésen múlt, hogy a baleset során másban nem tettek kárt.

Ezúttal kivételesen nem lett baj, bár határozottan nem történetünk főhősén múlott. Egy első generációs 1-es BMW vezetője ugyanis úgy gondolta, visszafelé halad Budapesten a Kacsóh Pongrác útnál a lehajtón, és így megy fel a Róbert Károly körútra.

Sajnos nem ismerjük az előzményeket, mert a felvételt csak onnantól látjuk, hogy a BMW-s megérkezik az állatkert melletti, egyirányú „szervizúton”, miközben megakasztja a szerda délutáni csúcsforgalmat. Annyira biztos volt azért a dolgában, hogy záróvonalak sokaságán keresztül majdnem kihajtott a Róbert Károly körútra is.

Igaz, úgy tűnik, még erre is forgalommal szembe szeretett volna ráhajtani, ám a külső sávba félig belógva meggondolta magát, majd tolatni kezdett. Ekkor már a kamerás autót tartotta fel, akinek valamit még mutogatott is.

Végül valószínűleg rájött, hogy hiába akar balesetet okozni, ezúttal nem jár sikerrel, így amerről jött, ugyanarra távozott is. A felvételt készítő autós csak ennyit tudott a látottakhoz fűzni: „Érthetetlen módon a forgalommal szemben jelent meg egy BMW-s, aki eldöntötte, hogy mindenképpen itt és így fog eljutni az Árpád híd felé vezető útra.” Szerencse, hogy ez végül nem jött össze neki…

Depositphotos