2024. január 09. | 17:28

Benzinkúton loptak el egy BMW 8-as Gran Coupét, de nem akármilyen módon.

Vannak pimasz, semmivel nem törődő tolvajok, akik képesek fényes nappal autókat feltörni vagy akár a járó motorral magára hagyott járművet eltulajdonítani. Ezért továbbra is mindenkinek azt tanácsoljuk, mindig gondosan zárjuk be autónkat, még akkor is, ha saját udvaron parkol, vagy csak néhány percre megyünk be valahová. Járó motorral pedig sose hagyjuk azt őrizetlenül, még pillanatokra sem.

Ezt a leckét saját kárán tanulta meg egy BMW 8-as Gran Coupe tulajdonosa, akitől fényes nappal, az orra elől vitték el drága luxusautóját. Az eset pár napja történt az amerikai New Jersey-ben Roselanden, egy benzinkútnál.

A biztonsági kamera felvételén láthatjuk, hogy a pórul járt férfi épp a gumik nyomását korrigálta, amikor a parkoló részen egy másik, narancssárga BMW anyósüléséről kiszáll egy sötét ruhás, kapucnis alak, aki meglepően görnyedve kezd közelíteni a férfi autója felé. Majd az autó takarásába érve pár másodpercre elveszítjük, nem véletlenül.

A tolvaj ugyanis csendben beszállt a 8-as Gran Coupéba, még talán azt is megvárta, hogy elég levegőt eresszen az áldozat a jobb első kerékbe, majd hirtelen tolatni kezdett. Sietségében a tömlőt is kitépte a gépből, miközben a pórul járt férfi futni kezdett felé.

A legmerészebb, hogy az áldozat még be is lépett kissé autója elé, ám szerencsére a bűnöző kikerülte, így nem gázolta el. Végül mindkét BMW kereket oldott.

Ezt a tettet csak szándékosan, előre kitervelt módon követhették el, határozottan nem az „alkalom szüli a tolvajt” megmozdulást láthatjuk a felvételeken, szemben a decemberi, új-zélandi esettel, ahol a bűnös ajándékokkal megpakolva vitte vissza tulajdonosához meglovasított járművét.

Meg kell hagyni, ezúttal is kellett némi szerencse a sikeres lopáshoz, hisz amennyiben leállítja a motort, és kulccsal a zsebében száll ki a tulaj, nem lett volna indítható a BMW. Az áldozatnak mindenesetre hatásos lecke arról, hogy sose hagyja ilyen könnyelműen magára autóját.

Depositphotos