2024. február 14. | 09:00

Záróvonalon előzött a Golf sofőrje, több autót is sikerült összetörnie.

Tanulságos esetről készült felvételt tett közzé a BpiAutósok csatornája. A 61-es úton történt egy komoly baleset, Bátét elhagyva, Dombóvár irányába, amelyet egy autós fedélzeti kamerája rögzített.

A kamerás autó egy Opel Corsa és egy Citroen C3 mögött haladt, egy balos kanyarba mentek be épp. Ekkor bukkant fel szemben egy VW Golf, amelynek sofőrje épp szabálytalanul előzött egy másik járművet. Az előzni tilos tábla is kint volt, és a záróvonal is jól látható.

Az egy dolog, hogy szabálytalan volt a golfos, de még a helyzetet is rosszul mérte fel, így végül saját magán kívül három autóst is összetört. Mikor megpróbált visszasorolni a sávjába, összeért azzal az autóval, amelyiket éppen előzte.

Ezután szinte frontálisan csapódott neki a Corsának, majd a mögötte érkező Citroenbe is beleütközött. A csodával határos módon a felvételt készítő autós szerint senki sem sérült meg komolyabban. Az viszont dícséretes, hogy egyből kiszállt segíteni.

Nem úgy, mint annál a balesetnél, amikor egy autós az M85-ösről csapódott az árokba, és sorba mentek el mellette a járművek anélkül, hogy bármelyik sofőr is megállt volna segítséget nyújtani. Nem csoda tehát, hogy már a döntéshozók is át akarják alakítani a KRESZ-t és a jogosítványszerzés menetét, hiszen rengeteg olyan autós van az utakon, akiket nem lett volna szabad kiengedni oda.

Volkswagen