2023. október 13. | 08:37

Sietős dolga lehetett a kabrió Opel sofőrjének Mátyásföldön, hiszen több szabályt is megszegett.

Szomorú jelenetsor zajlott le néhány napja a budapesti XVI. kerületben, Mátyásfüldön. A Veres Péter úton, az Imre utca nevű HÉV állomásnál készített felvételt egy BKK busz sofőrje.

ABpiAutósok csatornájára felkerült videón az látható, ahogy a busz beáll a megállóba, majd miután az utasok le- és felszálltak, visszasorol a sávba és elindul egy gyalogátkelőhely felé, amelyet a HÉV állomásnál alakítottak ki. Jól látható, hogy éppen gyalogosok érkeznek a zebrához, ekkor pedig jön a meglepetés.

Mikor már néhány gyalogos átért a zebra első szakaszán a járdaszigetre, egy érkező kabrió Opel sofőrje úgy dönt, hogy inkább átmegy a szembe sávba, hogy ne kelljen megálljon a gyalogosok miatt. Azonab ekkor lépett volna le a járdáról egy másik csoport, ám ők ezt már nem tudták megtenni, mert ott érkezett az autós.

Ezzel nem tett eleget elsőbbségadási kötelezettségének, a szembe sávban haladáshoz pedig előzőleg a záróvonalat is átlépte, hiszen ott már halszálkával jelezte a közútkezelő a forgalmi rendet. A gyalogátkelő után pedig szintén ilyen módon sorolt vissza a saját sávjába.

A felvétel készítője azt fűzte hozzá az esethez, hogy ő az autóelkobzást tartaná megfelelő büntetésnek ilyenkor, mert szerinte ez a megmozdulás az ittas vezetésssel volt egyenértékű. A rendőrség korábban már nyilatkozott arról, hogy ha megtehetnék, akkor elkoboznák a visszaeső szabálytalankodó autósok járműveit.

Az esetről készült felvételt itt lehet megtekinteni: