2023. július 11. | 08:16

Érthetetlen képsorokat rögzítettek az autópályák térfigyelő kamerái.

Korábban már több videót is közzétett az autópályakezelő, amelyeken az szerepelt, hogyan tarolják le egyesek a terelőbójákat a sztrádákon. Ezek oka legtöbbször szimpla figyelmetlenség, de vannak olyan esetek is, amikor látszik, hogy a sávelhúzás meghaladta az adott sofőr képességeit, nem tudta, mit is kellene kezdeni a szituációval.

A sorozat újabb részében megint hajmeresztő esetek láthatók az MKIF Zrt. felvételein a magyar autópályákról. A videóhoz írt szövegben megemlítik azt is, hogy a hőség hasonló hatással lehet ránk, mintha alkoholt fogyasztnanánk. Természetesen benne van az is, hogy a baleseteket okozó sofőrök egy része rosszul lett a volánnál, de ez adja a kisebb részét az ilyen szituációknak.

A legelső felvételen egy piros autó hajt fel az autópályára, majd a sűrű forgalom ellenére berántja a kormányt a felhajtósávból, ezzel felöklelve a külső sávban érkező autóst a szalagkorlátra. Ezután a piros autó az árokba csapódik, majd visszagurul az úttestre. A felvétel sajnos nem túl jó minőségű, de a poszban nem írtak arról, hogy volt-e komoly sérültje az esetnek.

A következő bejátszáson egy terelés látható, több bóját és egy behajtani tilos táblát is alkalmaztak, hogy felhívják a figyelmet a forgalmi rend megváltozására. Sárga villogókat is elhelyeztek, ennek ellenére egy Suzuki Swift sofőrje úgy tarolja le majdnem az összes kihelyezett eszközt, mintha nem lenne holnap.

Ezután egy munkavégzés helyszíne látható, az útkezelők által sokszor használt energiaelnyelővel ellátott teherautóval. Ez egy olyan speciális jármű, amelyen sárga villogókkal nyilakat tudnak megjeleníteni, amelyek jelzik, hogy melyik irányból kell kikerülni a munkaterületet, a hátuljára pedig egy energiaelnyelő csatolmányt szerelnek.

Ezzel próbálják megvédeni az ott dolgozókat az olyan autósoktól, akik figyelmetlenül rohannának bele a munkaterületbe. Itt is ez történt, próbált besorolni egy fekete autóval közlekedő sofőr, miután későn vette észre a hatalmas méretű, villogó járművet, de már nem volt mit tenni. Kicsit kacsázva vészfékezett, majd belecsapódott az energiaelnyelőbe.

A legmehökkentőbb jelenetsor azonban csak ezután következik. Itt szintén sávelhúzásról van szó, a szembe oldalra tereltek át egy sávot munkavégzés miatt. Egy szürke autó sofőrje azonban nem tud megbírkózni a feladattal, elkaszál néhány bóját, majd pedig félig felugrat a szalagkorlátra és ott lógva áll meg.

MKIF Zrt.