2023. július 10. | 11:07

A férfi felelőtlensége miatt meghalt egy ember a budapesti éjszakában, ezért most letartóztatták.

Súlyos baleset történt nemrég az Árpád hídon a budapesti éjszakában. Spontán alakult ki verseny egy Mercedes-AMG E63 S és két BMW között, aminek tragédia lett a vége.

A Mercedes sofőrje elvesztette uralmát a járműve felett nagyjából 140 km/óra körüli sebességnél, és a szalag- illetve csőkorlátnak csapódott a híd oldalánál. Ott kerékpározott éppen egy 26 éves férfi, aki az eset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás után meghalt.

Az eset során a Mercedes felborult és töbször is átfordult, az egyik BMW-s pedig belecsapódott. Erről nemrég egy videót tett közzé a rendőrség, ahol az eset körülményei és részletei is jól látszanak.

A Mercedes a baleset idején már lehet, hogy nem volt gyári, azt még vizsgálják, hogy valóban 700 lóerő környékére tuningolták-e. Ráadásul kikapcsolták a történtek előtt a biztonségi elektronikákat, illetve ebben a típusban még az elsőkerék-meghajtás is lekapcsolható, így csak hátul hajt.

Tehát a férfi teljes felelőtlenséggel állt hozzá a vezetéshez, és emiatt meghalt egy ártatlan ember. Nem véletlen, hogy kiemelten kezelik az ügyet és rengetegen követik folyamatosan a fejleményeket. Hiszen sokan vezetnek még hasonló mentalitással az utakon, és ez napjainkra tarthatatlanná vált.

A Mercedest vezető férfit vasárnap reggel vitték a Budai Központi Kerületi Bíróság elé tárgyalásra. Állítólag az egész tárgyalást végigsírta és megbánta tettét, illetve tagadta, hogy versenyeztek volna.

Jelen helyzetben a Fővárosi Főügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, ami azt jelenti, hogy 30 napra legalább elzárják. Az indoklás szerint erre azért volt szükség, mert fennáll as bűnismétlés kockázata, ha a férfi szabadlábon marad.

MTI/ Mihádák Zoltán