2023. május 19. | 08:08

Komoly természeti csapás sújtja a térséget, egyre több autópályát zárnak le.

Az elmúlt időszak esőzései komoly árvizeket eredményeztek Olaszországban is. Főleg az északi részt érintik a megáradt folyók által okozott nehézségek.

Ezek olyan mértéket értek el, ami miatt megbénult a közlekedés és rengeteg embernek el kellett hagynia az otthonát. A helyzet az Emilia-Romagna tartományban a legrosszabb, a hétvégi F1-es futamot ös törölték.

Az áradás elérte az autópályákat is és például az A14-est le kellett zárni több szakaszon. Ezeken több helyen hajtottak végre mentést, az egyikről videó is készült.

Itt a helikopterrel hasonló módszertannal dolgoznak, mint egy tengeri mentésnél. Ez valahol ijesztő, hiszen ez egy autópálya közepe, nem pedig a nyílt tenger. Egyelőre rossz hír az olaszoknak, hogy az esőzés várhatóan még kitart. Ez azt jelenti, hogy a folyó sem fog visszahúzódni egy ideig.

Bár nálunk nem olyan mértékű a csapadék, mint Olaszországban, itt is okozott gondokat a közlekedésben. Sárlavina miatt a napokban az M4-es autóút egy szakaszát le kellett zárni.

Erről is több felvételt készítettek, ahogyan az aszfalton folyik a sáros víz. Nem mindennapi látvány, az egyszer biztos, de sajnos egyre többször fog ez előfordulni a jövőben.

Depositphotos