2019. augusztus 24. | 11:20

Na meg én is ide értem Máriapócsra, Európa egyik legnagyobb drift versenyére

Tegnap, azaz 2019.08.23-án hivatalosan is megnyitotta kapuit a TRACKWOOD, Európa egyik legnagyobb drift versenye, ami nem mellesleg a drifting.hu 100. rendezvénye ezért jubileumi ünneplés vár még a közönségre este, egy nagyon finomnak ígérkező torta kíséretében.

A mai nap az edzésről és a versenyzők, a versenyautók végső felkészítéséről szólt, de izgalomban nem volt természetesen hiány ma sem. 12 körül sikerült is ideérnem Budapestről Máriapócsra, átvettem a szállásom Nyírbátoron, és már tepertem is ki a Rabócsi Ringre. Pontosan tudtam mire készüljek, így nem ért nagy meglepetés, amikor belépve azonnal több száz üvöltő lóerőt és égig érő füst tornyot láttam. Megcsapott a gumiszag, és már tudtam is, haza értem.

Amíg a Nap fenn ragyogott az égen, a street és a semi-pro kategória, azaz a Pro2 edzett és készült a holnapi nagy napra. Természetesen a pro kategóriások is kaptak időt, nem mellesleg mivel az ő döntőjük éjszakába nyúlik lehetőséget éjszakai edzésre is, bár technikai probléma miatt ideje korán kellett befejezni. Ez egy nagyon jó ötlet volt a szervezők részéről, hiszen valamennyire feltudnak készülni a különleges körülményekre a versenyzők. Tavaly éjjel esett az eső, remélem idén nem fog, ugyanis a közel 1000 lóerős autók már nem igen szeretik a nyálkás gumizott aszfaltcsíkot.

Az edzés napon egyetlen nagyobb crasht láttam a saját szememmel, amikor is Ládi Attila egy Mk IV Suprát tett fel a falra, tőlem néhány méterre. Az autónak nagyobb baja csak látszólag lett, a szerelő csapat helyre is vágta a kocsit estére, úgy fest itt nincs lehetetlen. A kocsiban egyébként egy 3UZFE motor van egy akkora turbóval, mint egy teve. Szóval nagy. Tényleg.

Egy gyors vacsora után visszatértünk a pályára és érkeztek az esemény további kiegészítői, nevezetesen egy 100. Drifting.hu versenyt ünneplő torta, és minden hím álma, a rúd és karika és tűzzel táncoló lányok, akikkel kapcsolatban csak annyit tudok mondani, a srácok azt kérték írjam le őket. De részletesen! :D Egy szóval itt tényleg fesztivál van, és ha a reggeli szertartásod közben bele akadsz a cikkembe, nincs programod mára, akkor cipőt fel, kocsiba be, ablakot le, könyököt ki… És gyere a TRACKWOOD-ra!

Az első edzés napon nem egy interjú is készült a versenyzőkkel, melyeket a következő linken megtekinthetsz:

https://www.facebook.com/events/2185000371519207/?active_tab=discussion