2024. február 15. | 20:23

Számos kérdés felmerülhet azzal kapcsolatban, hogy milyen módon tudnánk a lehető legmagasabb szinten biztosítani az otthonunk, szeretteink, valamint az ingatlanban lévő értéktárgyak biztonságát. Az egyik az, hogy milyen eszközöket válasszunk ennek biztosítása érdekében.

A riasztó védelmet kínál

A DEFLOC Paradox riasztói és komplett rendszerei hozzá tudnak járulni ahhoz, hogy nagyobb biztonságban érezhessük magunkat. De vajon mivel érik ezt el?

Például azzal, hogy távol tartják a rosszindulatú és hívatlan látogatókat az otthonunktól. Ugyanis ezek az emberek mindent el szeretnének követni azért, hogy láthatatlanok maradjanak, s a lehető legminimálisabb esélye legyen annak, hogy bármilyen nyomot hagynak maguk után. Ezekben a törekvésekben lehetetleníti el őket a Paradox termékkínálata, amelyből profi minőségű és minden igényt kielégítő szisztémák építhetők ki.

Kép forrása: Pixabay

Figyelem éjjel-nappal

Egy riasztórendszer megállíthatatlan, és sosem lankad a figyelme. Minden napszakban, illetve évszakban egyformán és rendíthetetlenül jelzi azt, hogy éppen valamilyen behatolási kísérlet áldozataivá váltunk. A számtalan érzékelő segítségével gyakorlatilag minden olyan eseményről értesülhetünk, amely olyan következményekkel járna, amely az értékeink, szeretteink vagy az ingatlanunk épségét, meglétét fenyegetné.

Nyitásérzékelők, mozgásérzékelők, üvegtörést jelző eszközök sokasága teszi teljessé a megbízható működést.

A riasztót teljesen magunkra szabhatjuk

A vezérlőegységben vezérelni is tudjuk azt, hogy mikor melyik érzékelők, illetve területek legyenek aktívak, s melyeken maradjon szabad a mozgás lehetősége.

Például ha emeletes családi házban élünk, akkor meghatározhatjuk, hogy amíg a család minden tagja édesen alussza az igazak álmát, addig az alsó szinten teljes körű és aktív a védelem, így senki nem tud behatolni és kárt okozni.

Az is speciális helyzet lehet, ha valaki például az összes nyílászárót bezárva tartózkodik otthon egyedül, a beltérben teljes mozgásszabadságot teremtve saját magának, azzal együtt, hogy a behatolás lehetősége továbbra is korlátozott.

Sokféle élethelyzet adódhat, amelyekben más és más biztonsági intézkedések tudják sikerre és elég magasra vinni az oltalom mértékét. A vezérlőn keresztül mindig megmarad a lehetőség, hogy módosítsunk az elérhető opciókon, a megváltozott igényeinkhez igazítva a szabályozást.

Tovább is növelhető a védelem

Habár önmagában a riasztó megléte képes távol tartani a rossz szándékú illetéktelen behatolók többségét, akik ilyenkor szívesebben keresnek egy könnyebb célpontot, ahol nem kell extra körülményekkel is megbirkózniuk.

Azonban a riasztóval az egyszerű riasztáson felül többet is elérhetünk. Például megbízhatunk egy biztonsági szolgálatot is, akik személyesen megjelennek a helyszínen, bármilyen riasztás esetén, így még akkor sem marad az ingatlan védtelen, ha minket távolra szólított az élet, s így magunk nem tudunk intézkedni a kialakult helyzetben.

Pixabay