Minden új Volvóban lesz elektromos hajtás

Frissítve:
2018-11-02, 16:09

A svédek sem maradhatnak ki az ígérgetésből: csatasorba állítják a Polestart is, hogy 2019 után már minden Volvóban legyen villanymotor

A Volvo megerősítette, hogy 2019-ig, az új modellek mindegyikében megtalálható lesz majd valamilyen elektromos hajtási forma. Nem kell megijedni, nem a Tesla mintájára jár majd el a Volvo, fokozatosan villamosítják majd az autóikat. A svédek új világában a csak fosszilis tüzelőanyaggal működő autók helyett a tisztán elektromos, hibrid és enyhe hibrid modellek közül válogathatsz majd. Az ígéret csak az újonnan bemutatott modellekre vonatkozik, a környezetbarát arculat mellett a Volvo a villanyosítás élharcosa szeretne lenni.

Volvo XC 90 T8 R-design

Volvo XC90 T8 R-design

A Volvo nyilatkozata alapján öt, teljesen elektromos modellt fognak majd bemutatni 2019 és 2021 között, a Polestar is beszáll majd a játékba – ami amúgy eredetileg a házi tunningért felelt, most majd a villanyautók fejlesztésére fog koncentrálni. Ezekkel az innovációkkal párhuzamosan hagynának fel a belsőégésű motorok fejlesztésével, nem kell izgulni, ez még 15-20 évig is eltarthat, bár új motorcsaládot már biztosan nem terveznek a svédek sem dízel, sem benzines formában.

Az új Volvo XC60 T8 hajtása

Az új Volvo XC60 T8 hajtása

Ez tehát merész húzás a Volvótól, főleg úgy, hogy a JATO Dynamics eladási statisztikái szerint az év első negyedében az Európában eladott Volvóknak még több mint a 80%-át vásárolták dízelmotorral.

A plug-in hibrid Twin motor

A plug-in hibrid Twin motor

Forrás:

TopGear

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  
A Volvo elektromos autókat fog gyártani Kínában
2017. április 21.
A Volvo egyelőre meg nem nevezett típusát Kínában fogják gyártani és 2019-től lehet majd megvásárolni, jelentették be a Shanghai Autószalonon

További hírek