2017. július 06. | 16:48

A svédek sem maradhatnak ki az ígérgetésből: csatasorba állítják a Polestart is, hogy 2019 után már minden Volvóban legyen villanymotor

A Volvo megerősítette, hogy 2019-ig, az új modellek mindegyikében megtalálható lesz majd valamilyen elektromos hajtási forma. Nem kell megijedni, nem a Tesla mintájára jár majd el a Volvo, fokozatosan villamosítják majd az autóikat. A svédek új világában a csak fosszilis tüzelőanyaggal működő autók helyett a tisztán elektromos, hibrid és enyhe hibrid modellek közül válogathatsz majd. Az ígéret csak az újonnan bemutatott modellekre vonatkozik, a környezetbarát arculat mellett a Volvo a villanyosítás élharcosa szeretne lenni.
Volvo XC90 T8 R-design

A Volvo nyilatkozata alapján öt, teljesen elektromos modellt fognak majd bemutatni 2019 és 2021 között, a Polestar is beszáll majd a játékba – ami amúgy eredetileg a házi tunningért felelt, most majd a villanyautók fejlesztésére fog koncentrálni. Ezekkel az innovációkkal párhuzamosan hagynának fel a belsőégésű motorok fejlesztésével, nem kell izgulni, ez még 15-20 évig is eltarthat, bár új motorcsaládot már biztosan nem terveznek a svédek sem dízel, sem benzines formában.
Az új Volvo XC60 T8 hajtása

Ez tehát merész húzás a Volvótól, főleg úgy, hogy a JATO Dynamics eladási statisztikái szerint az év első negyedében az Európában eladott Volvóknak még több mint a 80%-át vásárolták dízelmotorral.
A plug-in hibrid Twin motor

Forrás: TopGear
Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!