A 10 legszokatlanabb fényezés a Formula 1 történetében

Közzétéve:
2019-02-20, 11:13

Mostanában egyre többet hallani, hogy az F1 unalmas, néha azonban történnek érdekességek

A 2019-es F1-es autóbemutatók már lezajlottak, és volt egy-két csapat aki szakított a hagyományos árnyalatokkal. Például a Haas egy tőle szokatlan fekete-arany színkombinációba öltöztette a VF19-et, a Williams pedig egy teljesen új arculattal érkezett.

Azonban nem ez az első alkalom a történelemben, amikor egy csapat eltér a megszokott sémáktól, íme a 10 legemlékezetesebb "bűntett", amit istálló elkövetett az autóik fényezése ellen. A Formula 1 YouTube csatornáján található az alábbi videó, amely összefoglalja ezeket.

Top 10 F1 festés

A széria által összeállított listában, olyan csapatok egyedi megoldásai dominálnak, akik már nem vesznek részt a szériában, illetve még akkor szerepeltek a legjobbak közt, amikor én még nem is éltem vagy legalábbis nem tudtam a világomról sem. Ilyen például a Jordan, a Footwork Arrows, a Hesketh Racing, a British American Racing, a Shadow Racing vagy éppen a Ligier Renault.

A szűk listába még befért a mai élmenők közül is pár, például a Ferrari kék-fehér fényezése, amelyet az 1964-es szezonban a Mexikói- illetve, az USA Nagydíjon használtak. A Red Bull Racing sem hazudtolta meg önmagát, ugyanis két hely is az övék. A 2015-ös szezon előtti teszten kamuflázs borítást kapott az RB11, illetve a 2007-es Brit Nagydíjra készített jótékonysági összeállítása vagy a Honda 2007-ben bemutatott ' Earth Car' fényezése felhívta a figyelmet a környezettudatos életmódra és persze maradandó élményt nyújtott a sport szerelmeseinek.

különleges F1-es festés

Ezeknek, a megszokottól eltérő fényezéseknek az okai különbözőek, általában jellegzetes évforduló, jótékonykodás, szponzori kérés vagy az újítások eltitkolása céljából valósulnak meg. Ezzel is színesítik a megszokott monoton versenyhétvégék, illetve tesztek hangulatát.

Évek óta a Ferrari drukkerek táborát erősítem, Így nekem az a legemlékezetesebb a listából, mert valóságos szentségtörésnek tartom. Neked melyik különleges arculat jön be a leginkább? Írd meg kommentben, kíváncsi vagyok rá, hogy miért éppen az ragadt meg benned!

Forrás:

Kapcsolódó írások

Befotóztam a Renault 2018-as F1-es gépét
2018. július 26.
Az Alapjárat körbefotózta a Renault idei Formula 1-es versenyautóját, amivel a Magyar Nagydíjon Nico Hülkenberg és Carlos Sainz köröz majd.
 Robert Kubica a Wiliiams boxában oldalról fotózva
2018. november 21.
Robert Kubica a Williams-Mercedes versenyzője lesz 2019-ben a Formula 1-ben.
Michael Schumacher szemből fotózva
2018. november 23.
Eddig sosem látott interjút tett közzé a hétszeres Formula 1-es világbajnok családja.
2018. december 16.
11 kérdés a szezon második feléről olyan kérdésekkel, hogy min sértődött meg Bottas Magyarországon, mennyi ideig nem nevetne Oconnal Verstappen, és milyen állathoz hasonlította magát vajon Hülkenberg?