Az Aston Martin váltja a Mercedest a DTM-ben!

Frissítve:
2018-10-13, 02:34

A Német Túraautó Bajnokságot megszállják a britek

Társszerző: Hajdu Balázs

A Német Túraautó Bajnokság képviselői megerősítették, hogy az R-Motorsport és a HWA partnereként az Aston Martin csatlakozik a sorozathoz a 2019-es szezontól. Az R-Motorsport és az Aston Martin már rendelkezik együttműködési megállapodással, melyet a DTM projekttel kívánnak szorosabbra fűzni. Az együttműködés részét képezi a HWA-AG közös vállalkozás, mely a DTM-ben szereplő autók fejlesztéséért és működtetéséért felel.

A DTM részéről is megerősítették azt, hogy az R-Motorsport egy olyan autóval versenyez a kategóriában, amely az Aston Martin Vantage utcai autóhoz hasonlít. Ezennel vége a találgatásoknak, hogy ki lesz a bajnokság harmadik motorszállítója a BMW és az Audi mellett. A Mercedes ugyanis az idei szezon végén elhagyja a sorozatot, mivel a Formula E bajnoksághoz kívánnak csatlakozni.
 
Az Audi és a BMW hosszú távra kötelezte el magát a DTM-mel, még arra az áthidaló megoldásra is hajlottak volna, hogy plusz autókkal töltik be azt az űrt, melyet a Mercedes kiválása jelentett volna a sorozat számára.

„Komoly döntés ez egy olyan luxusgyártótól, mint az Aston Martin. Történelmi esemény ez a DTM számára, komoly mérföldkő ebben a sorozatban” - mondta Gerhard Berger, egykori Forma-1-es pilóta, a DTM igazgatója.

DTM rajt

Berger hozzátette, hogy a DTM nemzetközi törekvéseit is kiválóan segíti az Aston Martin csatlakozása. A versenyek fele Németországban zajlik, a másik fele pedig különböző helyszíneken, az Aston Martin pedig rengeteg szurkolót vonz világszerte.
 

„Meggyőződésem, hogy az ITR és a GTA együttműködése, és az Aston Martin DTM-hez való csatlakozása a többi gyártó számára is előnyös lesz”-  mondta Berger. „A GTA-val való együttműködésünk, a sorozatunk nemzetközivé tétele, valamint további márkák bevonása hűen tükrözi stratégiai céljainkat. A nemzetközi terjeszkedést szeretnénk tovább erősíteni, természetesen a gyártókkal és a csapatokkal együttműködésben. 2020-ra szeretnénk még több fejlesztést bevezetni.”

Aston Martin logo

Dr. Florian Kamelger, az R-Motorsport csapatvezetője a következőket tette hozzá: 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az Aston Martinnal közösen szerepelhetünk egy nemzetközi hírnévnek örvendő sorozatban. Komoly kihívást jelent számunkra, hogy más prémium márkákkal versenyezhetünk. Döntésünk meghozatalában nagy szerepet játszottak az új szabályok, és a nemzetközi terjeszkedés.” 

A BMW és az Audi üdvözölte az Aston Martin érkezését. Dieter Gass, az Audi Motorsport igazgatója elmondta, hogy az Aston Martin, az Audi és a BMW egy nagyon izgalmas hármas versenyt vívhat majd. 

„Nehéz időszakon vagyunk túl, sokat küzdöttünk. Hálásak vagyunk a partnereinknek, a verseny szervezőinek, és – végül, de nem utolsósorban – Gerhard Bergernek.” - tette hozzá Gass.

Jens Marquardt, a BMW Motorsport vezére bízik a DTM folytonosságában, és befektett munka gyümölcsében.

Forrás:

További autós hírek

Ugyanis a Balatonfűzfőt, Balatonakarattyát és Balatonkenesét elkerülő, 2,4 kilométer hosszú, 2×1 sávos új út elkészült. A csomópont új gyűjtő- és…

Kb 1 órája súlyos, kamiont érintő baleset történt az M0-áson, az M7 felől, az M5 irányába, Diósd előtt. Aki teheti…

Rosszul lett egy sofőr Floridában, az irányítás nélkül maradt Toyota hatalmasat repült. – szúrta ki a videót az origo. A…

Olvasónk, Csaba írt nekünk egy esetről, ami még november közepén történt az M0-ás autóút jobb pályáján, a 60-as km. után.…

A telegraph írt róla, hogy angliai farmerek vetették fel az ötletet, mivel a földjeik közelében lévő gyorséttermek szemete valósággal elárasztja…

Kapcsolódó írások

Robert Kubica mosolyog
2019. december 06.
A Forma-1-et az idény végén elhagyó lengyel pilóta el tudja magát képzelni a Német Túraautó Bajnokságban.
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
Jön az első teljesen elektromos Aston Martin!
2017. június 27.
A britek első teljesen elektromos autója a Rapide AMR-re fog épülni és természetesen limitált példányban készül, a Williams Advanced Engineering segített a fejlesztésben
A Ferrari és a Lamborghini nem akar elektromos autót
2017. szeptember 15.
Technológiai fejlődés ide vagy oda, vannak még olyanok, akiknek egy jó szívó V12 még mindig többet ér, mint bármilyen villamosított technika