2021. július 06. | 12:35

Nem jött össze a megegyezés a szervezőkkel.

2020 után 2021-ben is elmarad az F1-es Ausztrál Nagydíj, mivel a szervezők és a versenysorozat menedzsmentje nem tudott kompromisszumra jutni az országban bevezetett szigorú beutazási korlátozások és karanténszabályok enyhítéséről. Tehát tavalyhoz hasonlóan idén is a járvány miatt nem tud ellátogatni a mezőny az Albert Parkba.

A 2020-as szezon Ausztráliában rajtolt volna, a csapatok és a pilóták is elutaztak Melbourne-be, de a szervezők az utolsó pillanatban lefújták a versenyt. Idén márciusról november végére halasztották az Ausztrál Nagydíjat, de a szervezők mostanáig nem tudtak egyezségre jutni a Liberty Mediával, így 2021-ben is kikerült a versenynaptárból ez a helyszín.

A Forma-1 szóvivője elmondta, hogy bár csalódottak, hogy az eseményt nem tudják megrendezni, de „bíznak abban, hogy 2021-ben tudják tartani a 23 versenyből álló menetrendet”. A szóvivő hozzátette, számos lehetőségük van arra, hogy az Ausztrál Nagydíj által megüresedett helyet betöltsék. Az F1 mellett a MotoGP mezőnye sem látogat el Ausztráliába ebben az évben.

A szervezők azt mondták, hogy megtarthatják a versenyt, cserébe a versenyzőkre és csapattagokra szigorú járványügyi szabályok és buborék várt volna, ám a Liberty Media ebből nem kért. Az AP információi szerint Katar és Kuvait is beugrásra kész, de az sem kizárt, hogy Ausztriához hasonlóan az Egyesült Államokban is két versenyhétvégét tartanak.

  • Címkék:
  • F1