Frédéric Vasseur, az Alfa Romeo F1-es csapatfőnöke elmondta, a Sauber-csoport boldogan támogatná Kimi Räikkönen visszatérését az autóversenyzésbe. 2007 világbajnoka bő két évtizeddel ezelőtt a svájci istállónál debütált a Száguldó Cirkuszban, majd az utódnak tekinthető Alfa Romeo csapatánál fejezte be pályafutását. Räikkönent egyelőre biztosan nem foglalkoztatják a visszatéréssel kapcsolatos gondolatok.

A finn pilóta 2010-ben és 2011-ben kiszállt a Forma-1-ből, hogy indulhasson a Rali Világbajnokság futamain, illetve az Amerikában zajló NASCAR kisteherautó sorozatban is kipróbálja magát. Räikkönen 2012-ben a Lotus színeiben tért vissza az F1-be, majd visszatért legnagyobb sikerei helyszínére, a Ferrarihoz.

Kimi Räikkönen a Ferrari Színeiben a 2017-es Brit Nagydíjon
Kimi Räikkönen a Ferrari Színeiben a 2017-es Brit Nagydíjon| Fotó: Tim Carey / Unsplash

Az olasz istállónál töltött második időszakban mindössze egy futamgyőzelem jutott neki, így a finn versenyző 2019-ben az Alfa Romeóhoz szerződött. A visszavonuló Räikkönen helyét honfitársa, a Mercedestől távozó Valtteri Bottas veszi át, mellette pedig a Forma-1 történetének első kínai pilótája, Csou Kuan-jü küzdhet majd a pontokért a 2022-es mezőnyben.

A Sauber vezérigazgatói posztját betöltő Vasseur elárulta, szívesen segítene lehetőségeket találni Räikkönen számára más versenysorozatokban, ha a finn esetleg érdeklődne ezek után.

„Megbeszéltük, hogy a Sauber-csoport és én is boldogan segítünk neki, hogy új projekteket találjon az autóversenyzésben. A Formula-E sorozatban, valamint a Le Mans-i 24 órásban is van fantázia, ám Kimi egyelőre nem szeretne semmibe sem belevágni. Talán 6-8 hónap múlva kipróbálna valami újat” – idézi a gpfans.com oldal a francia üzletembert.

Kimi Räikkönen egy néhány héttel ezelőtt készült interjúban elmondta, egyelőre esze ágában sincs visszatérni a Forma-1-es paddockba, sőt, az autóversenyzés semmilyen formája nem hozza jelenleg lázba. A finn Jégember terveiről bővebben ide kattintva olvashatsz.