Michael Schumacher a balesete után visszatérhetett otthonába a svájci Glandbe, amely egy, a Genfi-tó partján található családi villa. Több hírforrás szerint itt végezték sok éven át a hétszeres bajnok gondozását és rehabilitációját.

Bár a legenda egészségi állapota a nagyközönség számára továbbra is rejtély, az is tény, hogy az elmúlt hét évben felmerült orvosi költségeket a családnak ki kellett fizetnie. Az olasz sportnapilap, a Gazetta Dello Sport szerint az orvosi kiadások heti 191 000 eurót jelentenek, amely összesen évi 10 millió eurós kiadás.

Michael Schumacher és családja svájci otthona

Miután a Schumacher család eladta a repülőgépeit 35 millió euró értékben, valamint egy norvégiai ingatlant is majdnem 3 millió euróért, a világbajnok felesége, Corinna úgy döntött, hogy eladja a svájci villát is, amely becslések szerint csaknem 60 millió eurót ér (átszámítva mai árfolyamon 21,6 milliárd forint).

Ez lehetővé teszi a családnak, hogy továbbra is biztosítsa Michael Schumacher rehabilitációjának folytonosságát. Ez a kiadás pedig még akkor is érzékenyen érintheti őket, ha köztudott, hogy a pilóta személyes vagyona körülbelül 700 millió eurót tesz ki.