A McLaren világossá tette az Audi számára, hogy a patinás versenyistálló most nem eladó, nyilatkozta Zak Brown csapatfőnök azután, hogy a Volkswagen-csoport bejelentette, két márkája, az Audi és a Porsche is belép a Forma–1-be.

Egy forrás a Reutersnek korábban azt mondta, hogy az Audi kész 500 millió eurót (190 milliárd forintot) fizetni azért, hogy megszerezze a McLaren autósporttal foglalkozó részlegét. A német Manager Magazin pár napja arról számolt be, hogy a McLarennel folytatott tárgyalások – a hónapokig tartó tapogatózó egyeztetések után – kútba estek.

Lando Norris a MCL36 volánjánál
Így fest közelről a McLaren idei F1-es versenyautója (Fotó: Doug Murray / Icon Sportswire / Getty Images)

Zak Brown, a McLaren csapatfőnöke azt mondta Miamiban az újságíróknak, hogy jelenleg nem időszerű tulajdonosváltásról beszélni. Brown elismerte, tárgyaltak az Audival, de aztán közölték a németekkel, hogy nem eladó a csapat, mivel a részvényeseik nagyon elkötelezettek az istálló iránt.

„Remek a morál a csapaton belül, nem áll szándékunkban szétzilálni azt egy akvizícióval. Az már megint más kérdés, hogy az autók milyen motorral mennek, de a McLaren most nem eladó. Pont” – tette hozzá a csapatfőnök.

Brown szavai arra utalnak, hogy motorszállítóként esetleg szóba jöhet az Audi (most a Mercedes motorját használja az istálló), de azt nem engednék, hogy a márka a McLarenen át jusson el az F1-be.

Az Audi viszont ennél bizton többre vágyik, szóba jöhet még az Aston Martin vagy a Williams, kérdés, melyik lenne most eladó. Korábban arról lehetett hallani, hogy a Porsche a Red Bull F1-es istállójával szeretne hosszú távú partneri kapcsolatot kialakítani, vagyis motort szállítana az energiaitalosoknak, akik most hasítanak a Honda továbbfejlesztett hajtásrendszerével, még ha olykor vannak is megbízhatósági problémáik.

Hozzá kell tenni, hogy az üzleti életben gyorsan változnak a dolgok, tehát lehet, hogy a jövőben mégis hajlandónak mutatkozik majd arra a McLaren, hogy értékesítse méltán híres versenydivízióját.