2016. május 11. | 15:16

A Forma-1 a kemény küzdelmek, a padlógázzal száguldás, és a végtelen precízió sportja, melyben a tiszteletnek is rendkívül fontos szerepe van

A Forma-1 a kemény küzdelmek, a padlógázzal száguldás, és a végtelen precízió sportja, melyben a tiszteletnek is rendkívül fontos szerepe van

A következő összeállításban 6 olyan alkalomról olvashatsz, amikor a versenyzők a sisakfestésükkel fejezték ki tiszteletüket.

1. Valtteri Bottas

Valtteri Bottas a 2018-as Monacói Nagydíjon egy különleges sisakfestéssel hálálta meg korábbi menedzsere, a kétszeres világbajnok Mika Häkkinen bizalmát.

„Nagyon büszke vagyok. Természetesen kértem engedélyt Mikától, akinek semmi kifogása nem volt ellene” - mondta Bottas a médiának.

2. Jean-Eric Vergne

2012-ben, a Toro Rosso pilótája, Jean-Eric Vergne gyerekkori hőse, Jean Alesi előtt tisztelgett a Monacói Nagydíjon. A sisakon egy Alesinak szóló üzenet volt olvasható, aki abban az évben az Indy500-as versenyen indult.

3. Jean-Eric Vergne (ismét)

Egy évvel a fentebb említett eset után, Vergne ezúttal Francois Cevert – egy másik kiváló francia pilóta – sisakfestésével állt rajthoz Monacóban.

4. Lewis Hamilton

A 2011-es Brazil Nagydíj sajtótájékoztatóján Lewis Hamilton egy Ayrton Senna előtt tisztelgő sisakot mutatott be a média képviselőinek. A brit pilóta elmondta, hogy a háromszoros brazil világbajnok volt „az egyik legfontosabb ember a fiatalkorában.” Hamilton a 2016-os brazil versenyen megismételte a gesztust.

5. Marcus Ericsson

A Forma-1 történetének egyik legnagyobb tehetsége, Ronnie Peterson előtt tisztelgett Marcus Ericsson, a 2014-es Monacói Nagydíjon. A sisak a svéd zászló színeiben – sárga-kékben – pompázott.

6. Kimi Räikkonen

Kimi Räikkönen a 2012-es Monacói Nagydíjon egy James Hunt feliratú sisakban vezette a Lotus versenyautóját. Ugye nem meglepő, hogy Kimi éppen Huntot választotta?

+1: Végül, egy kis érdekesség…

Az 1996-os Monacói Nagydíjon szó sem volt arról, hogy David Coulthard Michael Schumacher előtt akart volna tisztelegni. Egyszerűen annyi történt, hogy Coulthard sisakja a verseny előtt bepárosodott, így az utolsó percben Schumachertől kérte kölcsön a tartalék fejvédőjét. A sisak szerencsét hozott Coulthardnak, hiszen a győztes Olivier Panis és a második Johnny Herbert mellett ő volt a harmadik pilóta, aki be tudta fejezni a kaotikus futamot.

  • Címkék:
  • F1