F1: Az Albert Park helyett a virtuális térben csaptak össze a pilóták

Közzétéve:
2020-03-16, 10:16

Az elmaradt szezonkezdetet több pilóta is online pótolta.

Tegnap reggel én sem tértem magamhoz teljes mértékben, egész hétvégén egyfajta ürességet éreztem az F1-es szezonnyitó miatt. Nyilván ez volt a legésszerűbb döntés, de hát nem volt egyszerű meghozniuk ezt, mint ahogy láthattad. Konkrétan egy vicc volt, de ez egy másik cikk témája is lehetne. Szóval maradok inkább az online térben...

Lando Norris leszegett fejjel az autója mellett

Két futamot is rendeztek vasárnap, kora délután a „The Race’s All-Star Esports Battle” keretein belül indult számtalan híresség mellett Max Verstappen is, majd az esti órákban a Veloce Esports F1 mezőnye vágott neki a rövidített távnak. Itt az e-sport magyar nagyágyúja Bereznay Dani is szimulátor mögé ült, akárcsak Lando Norris, Stoffel Vandoorne, Esteban Gutiérrez és még sokan mások.

A 18 perces időmérőn az Alfa Romeo színeiben induló magyar pilóta végzett az élen, míg az imént említett F1-es klasszisokat kizárták.

A #NotTheAusGP rajtja szemből

A 29 körös futam elején Bereznay simán elnyúlt és nem is veszélyeztette senki a győzelem felé vezető úton. Mögötte a Renault e-sportolója, Jarno Opmeer ért be, a virtuális dobogó legalsó fokára a 14 éves Tomek Poradzisz állhatott fel. Norris szépen előrejött, végül ő zárt a legelőkelőbb helyen, amely ezúttal a 6. pozíciót jelentette, sőt, még Gutiérrez is az első 10-ben végzett. A Real Madrid kapusa, Thibaut Courtois éppen hogy csak lemaradt a pontszerző helyekről.

Bereznay Dani #NotTheAusGP-n aratott győzelmét az alábbi videóban vissza is nézheted!

Boxutca

Kapcsolódó írások

Daniel Abt Audija egy kanyarban oldalról fotózva
2020. május 29.
Formula-E: Durva csalás után sosem látott szankciók.
A Teréz Körút a Nyugati Pályaudvarnál
2019. május 17.
Építkezési munkálatok miatt változik a forgalom rendje a Teréz körúton

További hírek