F1: Csendes csütörtök a Magyar Nagydíjon

Közzétéve:
2019-08-01, 18:11

A Hungaroringen szokás szerint a sajtótájékoztatók jegyében telt a csütörtök.

Kora reggel, már az akkreditációs központ nyitása előtt kiértem a pályára, majd egy röpke óra elment a becsekkolással. Ezután tettem pár kört a csapatok gyönyörű motorhome-jai között pilótákra vadászva, azonban tíz óra körül még csak a Ferrari két pilótája érkezett meg.

Délben elkezdődött a nap első sajtótájékoztatója, amelyen a biztonságos közlekedés volt a téma. Itt tiszteletét tette Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgatója és Michelisz Norbert, a Hyundai népszerű WTCR pilótája is. A konferanszié pedig nem is lehetett más, csak Szujó Zoltán.

A sajtó képviselői előtt jelentették be a Magyarország #saveliveshungary kampányt, amely lényege, hogy hazánkban is minél lejjebb nyomják a halálos közúti balesetek számát, méghozzá Európai összefogással. Ezután a résztvevők megcsodálhatták a 34. Magyar Nagydíj első három helyezettjének és a győztes konstruktőrnek készült gyönyörű herendi porcelán trófeákat is.

Palkovics László, Gyulay Zsolt, a herendi gyár fejese és Michelisz Norbi egy képen
Palkovics László, Gyulay Zsolt, a herendi gyár fejese és Michelisz Norbi egy képen

A nap második fele még egy sajtóeseményt tartogatott, ahol Lance Stroll, Romain Grosjean, Kevin Magnussen, Danyiil Kvjat és Robert Kubica vett részt. Utóbbi látszólag eléggé unta a dolgot, annak ellenére, hogy a hazai versenyének tekinti a magyart. Ennek megfelelően rengeteg honfitársa vásárolt jegyet a GP-re.

Lance Stroll, Romain Grosjean, Kevin Magnussen, Danyiil Kvjat és Robert Kubica
Kevin Magnussen (balról a második) és Romain Grosjean között Danyiil Kvjat foglalt helyet

A Haas pilótapárosa zavarba ejtően sokszor emlegette, hogy jól megvannak, amit nehéz elhinni, hiszen a közelmúltban többször is megtalálták egymást a pályán, amit érdekes rádióüzeneteket váltottak. Ma este még körbesétálom a pályát, holnap pedig ismét jelentkezem.

A Ferrari egyik autója közelről
A Ferrari egyik autója közelről

A Magyar Nagydíj alatt megpróbálom a helyszínről a szokottól eltérően bemutatni a történéseket, hogy ne mindig a klisét kapd!

 

Forrás:

Alapjárat helyszíni tudósítás

További autós hírek

A kellemetlen esetre szeptember 23-án került sor, amikor egy idős nő félre állt a járművével, hogy szemügyre vegye az út szélén árusított tojásokat, a...

A felvétel egy autós találkozón készült. Az autó sofőrje egy kanyarban rúgta el a több, mint 500 lovas Mercedes – AMG C63s- nek....

Az M7-es autópályán, Pákozd térségében vontak intézkedés alá a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Fejér Megyei Kormányhivatal Közlekedési Osztályának munkatársai 2019. október 14-én...

Egy nap kétszer is lefényképezett a traffipax egy személygépkocsit a 47-es számú főúton, mert az autó vezetője jelentősen túllépte a megengedett sebességhatárt. A...

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság M43-as Autópálya Alosztályának járőrei 2019. október 12-én délelőtt egy bolgár honosságú autószállító trélert ellenőriztek a Kéthalmi pihenőhelyen. A tengelysúly...

Kapcsolódó írások

Hamilton autója és sisakja közelről
2019. augusztus 06.
Rengetegszer fotóztam már a Hungaroringen, most mégis minden teljesen más volt.
Max Verstappen a Red Bull Ring főépülete előtt suhanva
2019. július 06.
Hétvégén a Red Bull Ringről tudósítottam neked, a rengeteg teendő mellett azért jól is éreztem magam, na de mivel is teltek a kinti napok?
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
A Hungaroring főbejárata
2019. július 31.
Hétvégén rendezik a 34. Magyar Nagydíjat a Hungaroringen és már holnap a helyszínről tudósítok neked.