F1: Csendes csütörtök a Magyar Nagydíjon

Közzétéve:
2019-08-01, 18:11

A Hungaroringen szokás szerint a sajtótájékoztatók jegyében telt a csütörtök.

Kora reggel, már az akkreditációs központ nyitása előtt kiértem a pályára, majd egy röpke óra elment a becsekkolással. Ezután tettem pár kört a csapatok gyönyörű motorhome-jai között pilótákra vadászva, azonban tíz óra körül még csak a Ferrari két pilótája érkezett meg.

Délben elkezdődött a nap első sajtótájékoztatója, amelyen a biztonságos közlekedés volt a téma. Itt tiszteletét tette Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgatója és Michelisz Norbert, a Hyundai népszerű WTCR pilótája is. A konferanszié pedig nem is lehetett más, csak Szujó Zoltán.

A sajtó képviselői előtt jelentették be a Magyarország #saveliveshungary kampányt, amely lényege, hogy hazánkban is minél lejjebb nyomják a halálos közúti balesetek számát, méghozzá Európai összefogással. Ezután a résztvevők megcsodálhatták a 34. Magyar Nagydíj első három helyezettjének és a győztes konstruktőrnek készült gyönyörű herendi porcelán trófeákat is.

Palkovics László, Gyulay Zsolt, a herendi gyár fejese és Michelisz Norbi egy képen
Palkovics László, Gyulay Zsolt, a herendi gyár fejese és Michelisz Norbi egy képen

A nap második fele még egy sajtóeseményt tartogatott, ahol Lance Stroll, Romain Grosjean, Kevin Magnussen, Danyiil Kvjat és Robert Kubica vett részt. Utóbbi látszólag eléggé unta a dolgot, annak ellenére, hogy a hazai versenyének tekinti a magyart. Ennek megfelelően rengeteg honfitársa vásárolt jegyet a GP-re.

Lance Stroll, Romain Grosjean, Kevin Magnussen, Danyiil Kvjat és Robert Kubica
Kevin Magnussen (balról a második) és Romain Grosjean között Danyiil Kvjat foglalt helyet

A Haas pilótapárosa zavarba ejtően sokszor emlegette, hogy jól megvannak, amit nehéz elhinni, hiszen a közelmúltban többször is megtalálták egymást a pályán, amit érdekes rádióüzeneteket váltottak. Ma este még körbesétálom a pályát, holnap pedig ismét jelentkezem.

A Ferrari egyik autója közelről
A Ferrari egyik autója közelről

A Magyar Nagydíj alatt megpróbálom a helyszínről a szokottól eltérően bemutatni a történéseket, hogy ne mindig a klisét kapd!

 

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Alapjárat helyszíni tudósítás

Kapcsolódó írások

Hamilton autója és sisakja közelről
2019. augusztus 06.
Rengetegszer fotóztam már a Hungaroringen, most mégis minden teljesen más volt.
Max Verstappen a Red Bull Ring főépülete előtt suhanva
2019. július 06.
Hétvégén a Red Bull Ringről tudósítottam neked, a rengeteg teendő mellett azért jól is éreztem magam, na de mivel is teltek a kinti napok?

További hírek