Lehullt a lepel a kék színnel megvadított Ferrariról.

Kék színben indul a Scuderia Ferrari a 2024. évi Miami Nagydíjon, amelyet több mint egy hétnyi incselkedés után mutatott be az istálló X-oldalán. A különleges festés a Ferrari amerikai piacon betöltött hetvenedik évforduló és a Hewlett Packarddal való megállapodás előtt tiszteleg. Utóbbit előző, a témával kapcsolatos cikkünk után jelentették be hivatalosan.

Az autó alapszíne maradt a megszokott matt skarlátvörös. A felniborítás és az autó oldalfala túlnyomórészt a világosabb Azzurro La Plata árnyalatát kapta, utóbbira egy ecsetvonásnyi Azzurro Dinót is pittyentettek. Az első és hátsó vezetőszárnyak jóval több élénkebb kéket kaptak egy kis fehérrel díszítve, ezzel az új szponzor színvilágát is idézik.

Kép forrása: Ferrari

Flavio Manzoni, a csapat vezető formatervezője az április 28-án megjelent videóban a két pilótát, Charles Leclerc-t és Carlos Sainzot is bevonta a dizájnolás folyamataiba. A monacói rajtszáma a világosabb, míg a spanyol a sötétebb tónust kapja.

Kép forrása: Ferrari

A fakóbb nüansz története 1952-ig nyúlik vissza, először Alberto Ascari versenyzett ilyen színekben. Manzoni szerint a színárnyalat magát Enzo Ferrarit is ámulatba ejtette, elsősorban a kellemes kisugárzás miatt kedvelte és használta Forma-1-es pályafutásának első néhány évtizedében.

Kép forrása: Ferrari
Ferrari