2023. április 12. | 17:25

Günther Steiner szerint nem kellene mesterséges módon beavatkozni a bajnokság alakulásába.

Három versenyhétvégét teljesített eddig a Forma-1-es mezőny 2023-ban. Bahreinben és Ausztráliában Max Verstappen győzött, Szaúd-Arábiában pedig csapattársát, Sergio Perezt intették le elsőként.

Egyelőre a Red Bull hátát nézi a mezőny, az osztrák istálló a 2021-es költségplafonra vonatkozó szabály megsértése miatt kapott büntetése (https://alapjarat.hu/rajtracs/f1-eldolt-hogy-tulkoltekezett-e-red-bull-2021-es-szezonban) ellenére jelentősen a riválisok előtt jár.

A szezon elején nyilvánvalóan látható dominancia miatt többen szabályváltozásokat sürgetnek, különben unalomba fulladnak az F1-es futamok. Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke egyáltalán nem ért egyet ezekkel a javaslatokkal.

„A Forma-1-nek mindenekelőtt a sportról kell szólnia. Ne feledjük, hogy a Red Bull a büntetése miatt kevesebbet használhatja idén a szélcsatornát, így nekik már nincs sok fejlesztési lehetőségük. Mindenkinek keményen kell dolgoznia, hogy csökkentse a hátrányát” – mondta Steiner a motorsport-total weboldalnak adott interjúban.

A lehengerlő kezdés ellenére a Haas vezető szakembere úgy véli, még semmi nem dőlt el, a riválisok pedig közelebb férkőzhetnek a Red Bullhoz a következő néhány futamon.

„A következő 20 futamon nagyon nehéz lenne megtartani ezt az előnyt. A többi csapat szépen lassan felzárkózik majd, remélhetőleg megtalálják azt a megoldást, ami a Red Bullt jelenleg a többiek elé helyezi” – fogalmazott az olaszországi születésű üzletember.

Günther Steiner szerint egyáltalán nem a szabályokat kell hibáztatni azért, mert az egyik csapatnak ekkora fölénye van. Egyszerűen jobb munkát végeztek a télen, jobban eltalálták a megfelelő beállításokat. Ha más csapat versenyzőinek nem sikerül felzárkózni, attól még egy kiélezett csatát láthatunk Verstappen és Perez között, legalábbis a Haas csapatfőnöke ezen a véleményen van.

Depositphotos