szombat - 2023. szeptember 23.
17 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

F1: Kiderült, mikor dőlhet el Mick Schumacher sorsa

2022. október 20. | 11:48

Csak a Haas és a Williams csapatánál van már szabad ülés.

A pilótakeringő lassan a végére ér, szép lassan elfogynak a helyek a jövő évre vonatkozólag. Jelenleg már csak az a két kérdés maradt, hogy ki lesz a csapattársa a Haasnál Kevin Magnussennek, illetve ki kapja meg a Williamsnél Nicholas Latifi megüresedő helyét.

A Haasnál úgy tűnik, hogy Nico Hülkenberg és Mick Schumacher között dilemmáznak. A McLarentől elküldött Daniel Ricciardo az amerikai istálló csapatveztője, Günther Steiner szerint nem kereste meg őket.

Steiner szerint Hülkenbergnek és Schumachernek azonosak az esélyeik, még nem hozták meg a döntést. Az Amerikai Nagydíjat követően sem fognak bejelentést tenni, mert nem lesz rá idő. Legkorábban a Mexikói Nagydíjat követően fognak tudni dűlőre jutni.

A csütörtöki austini sajtótájékoztatón tehát biztosan nem a jövő évi pilótapárosáról fog bejelentést tenni a Haas. Gene Haas, a csapat tulajdonosa nemrég arról beszélt, hogy rengeteg pénzbe kerültek idén a csapatnak Schumacher autótörései, amit nem engedhetnek meg maguknak.

Mick Schumachernek a jelek szerint valami igazán maradandót kellene alkotnia az Egyesült Államokban vagy Mexikóban, miközben nem töri össze az autóját. A Haas formáját elnézve nem lesz könnyű dolga, és kérdés az is, hogy miként fog megbírkózni ekkora nyomással a német.

Steiner elismerte, hogy időközben beszélt már Nico Hülkenberggel, aki jelenleg az Aston Martinnál tartalékversenyző és idén is részt vett már beugróként F1-es futamon. Ennek ellenére leszögezte a Haas csapatvezetője, még semmit sem döntöttek el.

Nyitókép: Depositphotos

Vádat emeltek a férfi ellen, aki 120-szal ütközött frontálisan az őt megállítani próbáló rendőrautóval - VIDEÓ A kormány szigorítja a taxizást szabályozó rendeletet

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!