2024. január 03. | 12:44

A Williams és a Stake mutatja be legkorábban a 2024-es autóját.

Az üres pezsgősüvegek a kukában, a konfetti a porzsákban, a szilveszteri bulikat követően sokan már munkába álltak a héten. A Forma-1-es szurkolók szempontjából a január nem túl eseménydús hónap, az ünnepek alatt a televízióban ismételtek néhány emlékezetes futamot 2023-ból, az elvonási tünetek enyhítése céljából.

Az új idény szokatlan időpontban – az arab világban tartott Ramadán kezdetéhez igazítva – március 2-án, egy szombati főversennyel kezdődik. A szokásos téli teszteket február 21-től bonyolítják le, az első futamhoz hasonlóan Bahreinben, addig viszont be kell érnünk a 2024-es autók hivatalos bemutató eseményeivel.

Az Alfa Romeo helyén induló Stake F1 Team és a Williams kezdi a sort, mindkét istálló február 5-én rántja le a leplet az új versenygépről. Rajtuk kívül egyelőre csak a Ferrari közölte a hivatalos esemény időpontját, ők február 13-át választották a 2024-es autó bemutatására.

A Stake F1 Team új néven, ám változatlan felállással vág neki a 2024-es szezonnak. Ennek megfelelően idén is a kínai Csou Kuan-jü lesz Valtteri Bottas csapattársa.

Egyértelmű cél, hogy javítsanak a tavalyi 9. helyezésükön, ahogy a Williams is előrébb lépne a konstruktőri tabellán. A Ferrarinál 2007 óta egy újabb világbajnoki címről álmodoznak, ehhez azonban a 2023-ban szárnyaló Max Verstappen és a Red Bull ellen kellene csodát tenni.

A Ramadán hagyományait követők a szabályok szerint csak napkelte előtt és napnyugta után fogyaszthatnak ételt és italt. A böjt idén március 11-én kezdődik, ezért nem csak Bahreinben, hanem Szaúd-Arábiában is szombaton lesz a Forma-1-es futam.

Depositphotos