2020. január 17. | 07:44

A mindig önkritikus monacói tovább szeretne fejlődni a Ferrarinál.

Társszerző: Hajdu Balázs

Charles Leclerc első Ferrarinál töltött szezonjában meggyőző teljesítményt nyújtott. A monacói versenyző megszerezte a negyedik helyet a pontversenyben, maga mögé utasítva csapattársát, Sebastian Vettelt. Leclerc azonban a további fejlődést tűzte ki célul 2020-ra – szeretné utolérni a versenytempó tekintetében rendkívül erős Vettelt.

Ne feledd, hogy a tavalyi mindössze a második F1-es szezonja volt, Leclerc mégis több pontot gyűjtött, mint négyszeres világbajnok csapattársa. A monacói hét pole pozíciót és két futamgyőzelmet gyűjtött, Vettel két rajtelsőségével és egy győzelmével szemben. Leclerc mégis úgy érzi, hogy van olyan terület, ahol német egyelőre jobb nála.

„A versenytempót illetően van még teendőm. Seb nagyon tapasztalt versenyző, erősebb nálam ezen a téren. A téli szünetben főleg ezen fogok dolgozni. A csapattal együttműködve, a beállításokon kicsit változtatva, valószínűleg egy kicsit be kell áldoznunk az időmérőt, hogy jobb legyek a versenyeken. Tavaly már sokat fejlődtem, a jövőben is erre fogok törekedni” - mondta Leclerc az Autosportnak.

Leclerc a pályán kívül is hasznos tapasztalatokra tett szert, megtanult a mérnökökkel együtt dolgozni, és részt venni az autó fejlesztésében. A 22 éves pilóta elmondta, sokat segített neki, hogy Vetteltől is elleshetett néhány trükköt.

„Ahogy Seb dolgozik a csapattal és a mérnökökkel, abból sokat tanulhatok. Ő nagyon belemegy a részletekbe, olyan dolgokkal foglalkozik, melyekről soha nem hittem volna, hogy hasznos lehet a mérnököknek. Gyakran csak állok és hallgatom egy órán keresztül. Nagyon érdekes és tanulságos” - mondta Leclerc.

A két pilóta is ott lesz a Ferrari főhadiszállásán Maranellóban, amikor február 11-én sor kerül a csapat 2020-as autójának bemutatására. A szezon előtti tesztek február 19-én kezdődnek,  melyet szokás szerint Barcelonában bonyolítanak le.

  • Címkék:
  • F1