F1: A Magyar Nagydíj alatt is a helyszínről tudósítok

Közzétéve:
2019-07-31, 13:51

Hétvégén rendezik a 34. Magyar Nagydíjat a Hungaroringen és már holnap a helyszínről tudósítok neked.

Az elmúlt napok nem teltek gyorsan, sőt csak vánszorgott az óra mutató és vártam az e-mailt, mint a messiást, akárcsak az Osztrák Nagydíj előtt. Végül szintén tegnap, azaz kedd délután érkezett a megkönnyebbülést jelentő visszaigazolás.

Ezzel a második mérföldkőhöz is elértem az F1-et illetően. Az első nagydíj, illetve az első hazai akkreditáció nagy jelentőséggel bír, ezek után már a naptár bármelyik versenyére megkapjuk az akkredet az Alapjárattal.

2009-ben jártam először a Hungaroringen, azóta második otthonommá lépett elő. Rengeteg sztorim és emlékem van, melyek a pálya melletti munka során születtek. Mivel sokkal jobban ismerem, így a hazai pálya előnyét élvezve a szokottnál is gyorsabban fel tudom majd venni a hétvége ritmusát. Már tudom, hogy épül fel a hétvége, és a helyszín adottságaival is tisztában vagyok.

Már meg is fogalmazódott bennem, hogy melyik felmenetelen, mikor és hol fokok kattintgatni. Remélem az időjárás is kedvezni fog nekem.

Háfra Zsolt a Red Bull Ring szalagkorlátján ülve

Tekintsünk egy kicsit vissza az első F1-es versenyemre, az Osztrák Nagydíjra. Ahol annyi inger ért, hogy hetekkel a hétvége után is a történések hatása alatt voltam. Erről írtam is egy kis összefoglaló szösszenetet arról, hogy miket tapasztaltam.

Amit érdemes tudni a Hungaroringről

A mogyoródi létesítmény történetéről egy könyvet is lehetne írni, én megpróbáltam röpke 2000 szóban összefoglalni, ami nem volt egyszerű, mert kimaradt pár dolog.

A legfontosabb, hogy akkoriban rekordidőnek számító nyolc hónap alatt húzták fel az egész létesítményt egy 73 hektáros területen. Végül 1986. augusztus 10-én került sor az első Forma-1-es Magyar Nagydíjra, amely egyben a sportág történetében az első keleti blokk egyik országában tartott hétvége. Azóta eltelt több mint három évtized és 2019-ben már 34. alkalommal látogat el ide a Száguldó Cirkusz.

Háfra Zsolt a Hungaroring sikánjában

Nagyon várom, hogy elkezdődjön az őrület. Kövesd figyelemmel az Alapjárat Instagram, Facebook oldalát és a weboldalt a friss tartalomért a hétvégén is!

Ajánlom figyelmedbe az ide kapcsolódó írásaimat:

Valóra vált a legnagyobb álmom, avagy így láttam fotósként az Osztrák Nagydíjat

A Hungaroring Története

Nyitókép:

Zsiska Ferenc

További autós hírek

Lassan tele a város civil járörökkel, mindenütt kamerák, folyamatosan indulnak dashcam alapján is az eljárások hivatalból, valamint sorra történnek az…

Mindannyian találkoztunk már ilyen autóssal, aki egyszerűen nem bírja, ha valaki mellé ér, és ezért gyorsítani kezd – írja vezess.…

A Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondtalan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki Polgáron ütközött…

Nincs mese. Autósként rossz végén állunk annak a bizonyosnak abban az értelemben, hogy nem az autós forgalom érdekében történnek fejlesztések,…

Amikor a körforgalomban Vin Dieselnek képzeled magad, de a közönség nem értékeli a produkciódat – írta legújabb pofátlan(TAN)ító videójához a…

Kapcsolódó írások

Hamilton autója és sisakja közelről
2019. augusztus 06.
Rengetegszer fotóztam már a Hungaroringen, most mégis minden teljesen más volt.
Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.
Leclerc és Verstappen
2019. december 31.
Lewis Hamilton dominált – de melyik volt a legjobb küzdelem, a legjobb kör, a legjobb verseny?