F1: A Magyar Nagydíj alatt is a helyszínről tudósítok

Közzétéve:
2019-07-31, 13:51

Hétvégén rendezik a 34. Magyar Nagydíjat a Hungaroringen és már holnap a helyszínről tudósítok neked.

Az elmúlt napok nem teltek gyorsan, sőt csak vánszorgott az óra mutató és vártam az e-mailt, mint a messiást, akárcsak az Osztrák Nagydíj előtt. Végül szintén tegnap, azaz kedd délután érkezett a megkönnyebbülést jelentő visszaigazolás.

Ezzel a második mérföldkőhöz is elértem az F1-et illetően. Az első nagydíj, illetve az első hazai akkreditáció nagy jelentőséggel bír, ezek után már a naptár bármelyik versenyére megkapjuk az akkredet az Alapjárattal.

2009-ben jártam először a Hungaroringen, azóta második otthonommá lépett elő. Rengeteg sztorim és emlékem van, melyek a pálya melletti munka során születtek. Mivel sokkal jobban ismerem, így a hazai pálya előnyét élvezve a szokottnál is gyorsabban fel tudom majd venni a hétvége ritmusát. Már tudom, hogy épül fel a hétvége, és a helyszín adottságaival is tisztában vagyok.

Már meg is fogalmazódott bennem, hogy melyik felmenetelen, mikor és hol fokok kattintgatni. Remélem az időjárás is kedvezni fog nekem.

Háfra Zsolt a Red Bull Ring szalagkorlátján ülve

Tekintsünk egy kicsit vissza az első F1-es versenyemre, az Osztrák Nagydíjra. Ahol annyi inger ért, hogy hetekkel a hétvége után is a történések hatása alatt voltam. Erről írtam is egy kis összefoglaló szösszenetet arról, hogy miket tapasztaltam.

Amit érdemes tudni a Hungaroringről

A mogyoródi létesítmény történetéről egy könyvet is lehetne írni, én megpróbáltam röpke 2000 szóban összefoglalni, ami nem volt egyszerű, mert kimaradt pár dolog.

A legfontosabb, hogy akkoriban rekordidőnek számító nyolc hónap alatt húzták fel az egész létesítményt egy 73 hektáros területen. Végül 1986. augusztus 10-én került sor az első Forma-1-es Magyar Nagydíjra, amely egyben a sportág történetében az első keleti blokk egyik országában tartott hétvége. Azóta eltelt több mint három évtized és 2019-ben már 34. alkalommal látogat el ide a Száguldó Cirkusz.

Háfra Zsolt a Hungaroring sikánjában

Nagyon várom, hogy elkezdődjön az őrület. Kövesd figyelemmel az Alapjárat Instagram, Facebook oldalát és a weboldalt a friss tartalomért a hétvégén is!

Ajánlom figyelmedbe az ide kapcsolódó írásaimat:

Valóra vált a legnagyobb álmom, avagy így láttam fotósként az Osztrák Nagydíjat

A Hungaroring Története

Nyitókép:

Zsiska Ferenc

További autós hírek

Igencsak parás dologgal szerzett egy kis extra bevételt és hírnevet egy Ohio államban működő autómosó – szúrta ki a hvg.hu Nemsokára itt a...

Egy egyszerű balra kanyarodásnak indult, aztán… Beakadt a kormány fogasléc? Megszédült a sofőr? Az autóvezető hirtelen rájött, hogy gyalogos? Várjuk a megfejtéseket kommentben…...

Október 20-án, vasárnap vadgázolás történt az M3-ason, a kisbagi pihenőnél. A gázolónak hatalmas szerencséje volt, hogy ennyivel megúszta!Írt néhány sort az esetről: “Sziasztok!Én...

Olvasónk András küldte nekünk a felvételt. Annyit írt hozzá: Dunaharasztin az 51-esen készült a felvétel tegnap este. Még a lovas nézett rám csúnyán...

Meglepő tartalomra hívta fel a figyelmünket olvasónk. Egy 14 éves kissrác (Matesz), állítása szerint magánterületen készít videókat a YouTube-ra “Tanuljatok velem autót vezetni”...

Kapcsolódó írások

Hamilton autója és sisakja közelről
2019. augusztus 06.
Rengetegszer fotóztam már a Hungaroringen, most mégis minden teljesen más volt.
James Hunt cigarettázik
2016. június 15.
Nem volt még egy olyan résztvevője a Forma-1-nek, aki versenyzőként és kommentátorként is maradandót alkotott. 1976 világbajnoka örökké fennmarad a sportág rajongóinak emlékezetében
Hétvégi versenyek: Szoros F1-es befutó, helycsere a Moto GP összetettben
2017. augusztus 28.
A Forma-1-es Belga Nagydíj kiélezett csatát hozott Vettel és Hamilton között. A Moto GP Silverstone-ban megrendezett futama után helycsere történt az összetettben.
Hegedűs Andor a Red Bull Racing épülete előtt, szemből fotózva
2018. november 21.
Andor egy olyan karriert futott be eddig, amire sok benzinvérű társammal együtt ámulattal tekintünk . Az alábbi interjúból kiderül, hogyan került a Formula 1 egyik legelitebb csapatába tervezőmérnökként!