Az elmúlt napok nem teltek gyorsan, sőt csak vánszorgott az óra mutató és vártam az e-mailt, mint a messiást, akárcsak az Osztrák Nagydíj előtt. Végül szintén tegnap, azaz kedd délután érkezett a megkönnyebbülést jelentő visszaigazolás.

Ezzel a második mérföldkőhöz is elértem az F1-et illetően. Az első nagydíj, illetve az első hazai akkreditáció nagy jelentőséggel bír, ezek után már a naptár bármelyik versenyére megkapjuk az akkredet az Alapjárattal.

2009-ben jártam először a Hungaroringen, azóta második otthonommá lépett elő. Rengeteg sztorim és emlékem van, melyek a pálya melletti munka során születtek. Mivel sokkal jobban ismerem, így a hazai pálya előnyét élvezve a szokottnál is gyorsabban fel tudom majd venni a hétvége ritmusát. Már tudom, hogy épül fel a hétvége, és a helyszín adottságaival is tisztában vagyok.

Már meg is fogalmazódott bennem, hogy melyik felmenetelen, mikor és hol fokok kattintgatni. Remélem az időjárás is kedvezni fog nekem.

Háfra Zsolt a Red Bull Ring szalagkorlátján ülve

Tekintsünk egy kicsit vissza az első F1-es versenyemre, az Osztrák Nagydíjra. Ahol annyi inger ért, hogy hetekkel a hétvége után is a történések hatása alatt voltam. Erről írtam is egy kis összefoglaló szösszenetet arról, hogy miket tapasztaltam.

Amit érdemes tudni a Hungaroringről

A mogyoródi létesítmény történetéről egy könyvet is lehetne írni, én megpróbáltam röpke 2000 szóban összefoglalni, ami nem volt egyszerű, mert kimaradt pár dolog.

A legfontosabb, hogy akkoriban rekordidőnek számító nyolc hónap alatt húzták fel az egész létesítményt egy 73 hektáros területen. Végül 1986. augusztus 10-én került sor az első Forma-1-es Magyar Nagydíjra, amely egyben a sportág történetében az első keleti blokk egyik országában tartott hétvége. Azóta eltelt több mint három évtized és 2019-ben már 34. alkalommal látogat el ide a Száguldó Cirkusz.

Háfra Zsolt a Hungaroring sikánjában

Nagyon várom, hogy elkezdődjön az őrület. Kövesd figyelemmel az Alapjárat Instagram, Facebook oldalát és a weboldalt a friss tartalomért a hétvégén is!

Ajánlom figyelmedbe az ide kapcsolódó írásaimat:

Valóra vált a legnagyobb álmom, avagy így láttam fotósként az Osztrák Nagydíjat

A Hungaroring Története

Nyitókép:

Zsiska Ferenc