2019. július 31. | 15:51

Hétvégén rendezik a 34. Magyar Nagydíjat a Hungaroringen és már holnap a helyszínről tudósítok neked.

Az elmúlt napok nem teltek gyorsan, sőt csak vánszorgott az óra mutató és vártam az e-mailt, mint a messiást, akárcsak az Osztrák Nagydíj előtt. Végül szintén tegnap, azaz kedd délután érkezett a megkönnyebbülést jelentő visszaigazolás.

Ezzel a második mérföldkőhöz is elértem az F1-et illetően. Az első nagydíj, illetve az első hazai akkreditáció nagy jelentőséggel bír, ezek után már a naptár bármelyik versenyére megkapjuk az akkredet az Alapjárattal.

2009-ben jártam először a Hungaroringen, azóta második otthonommá lépett elő. Rengeteg sztorim és emlékem van, melyek a pálya melletti munka során születtek. Mivel sokkal jobban ismerem, így a hazai pálya előnyét élvezve a szokottnál is gyorsabban fel tudom majd venni a hétvége ritmusát. Már tudom, hogy épül fel a hétvége, és a helyszín adottságaival is tisztában vagyok.

Már meg is fogalmazódott bennem, hogy melyik felmenetelen, mikor és hol fokok kattintgatni. Remélem az időjárás is kedvezni fog nekem.

Tekintsünk egy kicsit vissza az első F1-es versenyemre, az Osztrák Nagydíjra. Ahol annyi inger ért, hogy hetekkel a hétvége után is a történések hatása alatt voltam. Erről írtam is egy kis összefoglaló szösszenetet arról, hogy miket tapasztaltam.

Amit érdemes tudni a Hungaroringről

A mogyoródi létesítmény történetéről egy könyvet is lehetne írni, én megpróbáltam röpke 2000 szóban összefoglalni, ami nem volt egyszerű, mert kimaradt pár dolog.

A legfontosabb, hogy akkoriban rekordidőnek számító nyolc hónap alatt húzták fel az egész létesítményt egy 73 hektáros területen. Végül 1986. augusztus 10-én került sor az első Forma-1-es Magyar Nagydíjra, amely egyben a sportág történetében az első keleti blokk egyik országában tartott hétvége. Azóta eltelt több mint három évtized és 2019-ben már 34. alkalommal látogat el ide a Száguldó Cirkusz.

Nagyon várom, hogy elkezdődjön az őrület. Kövesd figyelemmel az Alapjárat Instagram, Facebook oldalát és a weboldalt a friss tartalomért a hétvégén is!

Ajánlom figyelmedbe az ide kapcsolódó írásaimat:

Valóra vált a legnagyobb álmom, avagy így láttam fotósként az Osztrák Nagydíjat

A Hungaroring Története

Nyitókép:

Zsiska Ferenc