2022. május 31. | 14:07

A Haas német pilótája Szaúd-Arábiában is összetörte autóját, az újabb balesettel ismét súlyos anyagi veszteséget okozott csapatának.

Sergio Perez nyerte az eseménydúsra sikerült 2022-es Monacói Nagydíjat. A Red Bull versenyzője a Ferrari elbaltázott kerékcseréjét kihasználva az élre állt, a vezetést pedig nem engedte ki a kezéből. A futam 27. körében ijesztő képeket láthattak a nézők, a pályát határoló fal mellett ugyanis egy kettétört Haast mutatott a kamera. A 2020-as Bahreini Nagydíjon Romain Grosjean autója hasonlóan nézett ki, Mick Schumacher azonban a fizikai behatások tekintetében könnyebben megúszta a monacói esetet. Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke a verseny után kritikát fogalmazott meg a második komoly balesetet okozó német pilótával szemben.

A mezőny hátsó szekciójában Schumacher az Alfa Romeo színeiben versenyző kínai Csouval csatázott, amikor az Uszoda komplexum előtt kicsúszott, majd autójával a pályát határoló Tecpro-falnak ütközött. Szerencsére Mick Schumacher épségben ki tudott kászálódni a kettétört roncsból.

„Jól vagyok, viszont nagyon bosszant ez a baleset. Jó volt a tempónk a hétvégén, csak pályán kellett volna tartani az autót, nekem ez sajnos most nem sikerült. Úgy éreztem, tudtunk támadni, csatázni, a verseny hevében nagyjából 10 centivel elmértem a megfelelő pontot, tapadást vesztettem, és emiatt a falnak csapódott az autó” – összegezte a történteket Schumacher, a Monacói Nagydíj után.

Csapattársa, Kevin Magnussen nem sokkal Schumacher balesete előtt adta fel a versenyt, a dán pilóta autójában a hajtóegység mondta fel a szolgálatot. A szókimondó nyilatkozatairól ismert Günther Steiner természetesen nem volt elégedett a csapat teljesítményével. Különösen annak tekintetében lehet dühös, hogy Schumacher Szaúd-Arábiában is komoly anyagi kárral járó balesetet okozott.

„Láttuk, mi történt Mickkel. Nem örülünk egy ekkora ütközésnek, mérlegelnünk kell a további teendőket” – fogalmazott vészjóslóan a Haas csapatfőnöke.

A Haas a monacói dupla kieséssel már zsinórban három futamon maradt pont nélkül, jelenleg a 8. helyen állnak a konstruktőri tabellán. A javításra június 12-én, az Azeri Nagydíjon nyílik legközelebb lehetőség.

Nyitókép: Depositphotos

  • Címkék:
  • F1