A Haas egyik tesztpilótája, Pietro Fittipaldi helyettesíti a Bahreini Nagydíjon elszenvedett balesetben megsérült Romain Grosjeant. A francia versenyző a futam első körében a szalagkorlátnak ütközött, autója kettészakadt és kigyulladt. Grosjean a legfrissebb hírek szerint kedden hagyhatja el a kórházat, a balesetet enyhébb égési sérülésekkel megúszta.

A Haas csapatfőnöke – a francia pilótával közösen – úgy döntött, Grosjeannak legalább egy futamot ki kell hagynia a megfelelő felépülés érdekében. Günther Steiner a csapat egyik tesztpilótáját, a brazil Pietro Fittipaldit ülteti Grosjean helyére a soron következő Szahíri Nagydíjon.

„Úgy döntöttünk, Romain számára az lesz a legjobb, ha legalább egy versenyt kihagy. Pietro jól ismeri az autót, az elmúlt két idényben is a csapatnál volt. Nagy lehetőség ez számára, noha biztos vagyok benne, hogy nem ilyen áron kívánt bemutatkozni a Forma-1-ben. Nagyon nehéz dolog ilyen rövid idő alatt felkészülni, ám hiszem, hogy a csapat szempontjából ez a megfelelő döntés” - közölte a Haas csapatfőnöke.


Pietro Fittipaldi bemutatkozhat az F1-ben

Fittipaldi természetesen örül a lehetőségnek, ám ebben a helyzetben Grosjean egészsége a legfontosabb mindenki számára.

„A lényeg, hogy Romain biztonságban és épségben van. Örülünk annak, hogy viszonylag enyhe sérülésekkel megúszta ezt a hatalmas balesetet. Nyilvánvalóan én sem így akartam lehetőséghez jutni a Forma-1-ben, mindenesetre nagyon hálás vagyok Gene Haasnak és Günther Steinernek. Ebben az idényben is sokat dolgoztam a csapattal, a versenyek helyszínén és a szimulátorban egyaránt. Ismerem az istálló működését. Izgatottan várom életem első F1-es versenyét, mindent bele fogok adni, hogy jó teljesítménnyel háláljam meg a belém fektetett bizalmat” - tette hozzá a legendás Emerson Fittipaldi unokája.