2024. január 09. | 01:39

Helmut Marko, az osztrák csapat tanácsadója szerint az első tesztnek nincs jelentősége.

A 2024-es Forma-1-es idényt megelőző hivatalos gyakorlásig még másfél hónap van hátra, a háttérben közben azonban már zajlanak az előkészületek. A Nemzetközi Automobil Szövetség töréstesztje a felkészülés egyik fontos állomása, ezzel kapcsolatban érkeztek most friss hírek.

A Sky Italia olasz televíziós csatorna úgy tudja, a Ferrari már karácsony előtt, első próbálkozásra megfelelt az FIA előírásainak. A Red Bull mellett csak az olasz istálló ünnepelhetett tavaly futamgyőzelmet, idei autójukat február 13-án mutatják be.

A SoyMotor spanyol kiadvány információi szerint az Aston Martin is átment a törésteszten. 2023-ban erős évet produkált a csapat, Fernando Alonso nyolc alkalommal is felállhatott a dobogóra, az összetett tabellán ezzel a 4. helyet szerezte meg.

Ami a Red Bullt illeti, a tavaly szinte legyőzhetetlen osztrák istálló a híresztelések alapján megbukott az FIA vizsgálatán. Dr. Helmut Marko, a csapat tanácsadója azonban nem aggódik, szerinte az lenne a nagyobb probléma, ha a 2024-es autójuk rögtön az első törésteszten átment volna.

A világbajnoki címvédő elképesztő dominanciát mutatott 2023-ban. Max Verstappen zsinórban harmadszor is a csúcsra ért, tavaly összesen 19 futamgyőzelem került a neve mellé. Ezt a teljesítményt elég nehéz lesz lemásolni, a holland pilóta a BBC egyik podcast adásában arról beszélt, egyelőre nem is ez a fő célkitűzésük.

„Valószínűtlen, hogy még egy ilyen szezonunk legyen. Jelenleg az autó fejlesztésére összpontosítunk, miközben tudjuk, a többiek is fejlesztenek. Számunkra az a legfontosabb, hogy 2024-ben is a bajnoki címért harcolhassunk” – fogalmazott Verstappen.

Bryn Lennon - Formula 1/Formula 1 via Getty Images