F1: Robert Kubica az Alfa Romeo tesztpilótájaként folytatja

Közzétéve:
2020-01-03, 19:52

A lengyel versenyző az akkor még BMW-Sauber néven szereplő istállónál debütált 2006-ban.  

Társszerző: Hajdu Balázs

A Williams csapatától távozó Robert Kubica 2020-ban is szerepet kap a Száguldó Cirkuszban, ugyanis az Alfa Romeo istállója tesztpilótaként számít szolgálataira.

A lengyel versenyzőt több csapat – leginkább a Haas – is megkörnyékezte, ő azonban úgy döntött, hogy visszatér kezdeti állomáshelyére. 2006-ban ugyanis az akkor még BMW-Sauber néven szereplő csapatnál mutatkozhatott be a Forma-1-ben. Kubica szerződtetése véletlenül egybeesik azzal, hogy az Alfa Romeo többéves, névadószponzori megállapodást írt alá az Orlen lengyel olajipari vállalattal.

„Nagyon örülök, hogy pályafutásom új fejezetét az Alfa Romeo Racing ORLEN csapatánál kezdhetem meg. Ez az istálló különleges helyet foglal el a szívemben. A körülmények ugyan sokat változtak, ám rengeteg ismerős arccal találkoztam. Hiszem, hogy elkötelezett munkámmal segíthetem Kimit és Antoniót, hogy jobb eredményeket érjenek el” - mondta Kubica.

Kubica és Giovinazzi

Frederic Vasseur csapatfőnök a „hazatérő” Kubica tapasztalatát emelte ki, mellyel segíthet az Alfának elmozdulni a 2019-es konstruktőri bajnokságban elért nyolcadik helyről.

„Robertet nem kell bemutatni senkinek, korosztályának egyik legtehetségesebb versenyzője. A visszatérés érdekében folytatott küzdelme elképesztő akaraterőről és elszántságról tett tanúbizonyságot. A tesztek során adott visszajelzései, észrevételei segíteni fognak minket céljaink elérésében” - mondta az istálló vezetője.

Robert Kubica a 2019-es tabella 19. helyén végzett, ő szerezte a Williams csapat egyetlen pontját, a Német Nagydíjon elért 10. helynek köszönhetően.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek