2019. december 30. | 15:44

Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

Lássuk be, hogy a Forma-1 napjainkban - néhány fellángolástól eltekintve - nem bővelkedik az izgalmas pillanatokban. A Mercedes istálló pilótái dominálnak, Lewis Hamilton már négy világbajnoki címet nyert a csapattal. A körömrágós izgalmakért rajongók számára különös élvezetet nyújthat a következő összeállítás.

10. 2010 – Abu Dhabi

Az elmúlt évek egyik legérdekesebb végjátékát hozta a 2010-es Abu Dhabi Nagydíj. A verseny előtt még négy pilóta is esélyes volt a végső győzelemre: Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Mark Webber és Lewis Hamilton. A Ferrari színeiben versenyző Alonso csak a Webber elleni védekezésre összpontosított, hiszen ő volt a legközelebbi riválisa a pontversenyben. A korai kerékcsere azonban katasztrofális taktikának bizonyult: Alonso beragadt az egy kiálláson lévő Vitalij Petrov mögé. Vettel megnyerte a versenyt, és ezzel együtt övé lett a 2010-es világbajnoki cím is.

9. 1997 – Jerez

Az 1997-es szezonzárón a Williams versenyzője Jacques Villeneuve, és az akkor kétszeres világbajnok német küzdöttek a VB-címért. Schumacher tudta, mindössze annyi dolga van, hogy több pontot szerezzen kanadai riválisánál. Amikor Villeneuve támadásba lendült a gyengélkedő Ferrari ellen, Schumacher ráhúzta a kormányt, hogy megpróbálja kilökni őt a versenyből. Ellentmondásos jelenet volt, az egyszer biztos.

8. 2007 – Sao Paulo

Úgy tűnt, Lewis Hamilton készen áll arra, hogy bemutatkozó idényében világbajnoki címet nyerjen. A brazil futam előtt rendezett Kínai Nagydíjon annyira elfogytak a gumik a McLarenen, hogy a brit ifjonc nem tudott bekanyarodni a boxutcába, hogy lecseréljék az abroncsokat. Hamilton a kavicságyban rekedt, ezzel Fernando Alonso, és Kimi Räikkönen esélyei megmaradtak a végső győzelemre. Brazíliában ismét Hamilton ellen szegült a szerencse: a verseny elején rakoncátlankodott az autója, ennek köszönhetően egészen az utolsó helyig visszaesett. A futamot – és a 2007-es VB-címet – Kimi Räikkönen nyerte, aki 18(!) pontos hátrányt dolgozott le az utolsó két versenyen.

7. 2012 – Sao Paulo

Az egyik legőrültebb verseny volt ez a Forma-1 történetében. A világbajnoki cím Sebastian Vettel és Fernando Alonso között dőlt el. A spanyol 14 pontos hátrányának köszönhetően kisebb csodát készült végrehajtani. A verseny elején történtek Alonso kezére játszottak, Vettel ugyanis megpördült az első körben. A Red Bull pilótája ezek után elképesztő felzárkózást mutatott be. A futam befejező etapját a biztonsági autó mögött töltötték, így Alonso hiába lett második, Vettel a hatodik hellyel is világbajnok tudott lenni.

6. 1976 – Fuji

Ha láttad A hajsza című filmet, vagy ha elég idős vagy, hogy élőben követted az akkori eseményeket, akkor biztosan ismerősen cseng a James Hunt és Niki Lauda között lezajlott ütközet az 1976-os világbajnoki címért. Lauda nürburgringi balesete után nem sokan számítottak arra, hogy egyáltalán ott lehet Japánban, az osztrák azonban nem ismert lehetetlent. Fujiban borzalmas körülmények fogadták a pilótákat, ami az időjárást illeti. Lauda az első kör végén visszatért a boxba, mivel túl veszélyesnek ítélte meg a pálya állapotát. Hunt folytatta a versenyzést, végül harmadik lett, és megszerezte a világbajnoki címet.

5. 1989 – Suzuka

Már megint Japán, a főszereplők pedig a sportág újabb legendái: Alain Prost és Ayrton Senna. Utóbbi üldözte az előbbit – méghozzá az egész versenyen keresztül. Senna az utolsó körben olyan távolságról próbált bevetődni Prost mellé, amire Daniel Ricciardo is büszke lenne. A manőver nem sikerült – Prost ugyan kiállt, de később Sennát kizárták, mert levágta a lassítót. A világbajnoki trófeát a francia „Professzor” emelhette magasba.

4. 1994 – Adelaide

Ezúttal Damon Hill haragudhatott Schumacherre azért, ami a 35. körben történt. A brit pilóta hátránya egyetlen pont volt a némettel szemben. Schumacher kicsúszott, autója a falnak csapódott, onnan azonban vissza tudott térni a pályára, és így kiütötte az előzéssel próbálkozó Hillt. Mindkettőjük számára véget ért a verseny, így Schumacher lett a világbajnok. Egy újabb kétes manőver a német pilóta nagyszerű pályafutásában.

3. 1990 – Suzuka

Újfent egy csata Senna és Prost között – ez a meccs azonban már az első kanyarban véget ért. Senna úgy döntött, hogy hamar dűlőre viszi a dolgot: rögtön a verseny elején kilökte francia riválisát, ezzel övé lett a végső elsőség a szezon végén.

2. 1986 – Adelaide

Alain Prost, Nigel Mansell, valamint Nelson Piquet küzdöttek a világbajnoki címért. Mansell egészen a 64. körig nyeregben érezhette magát, amikor bal hátsó gumija valósággal szétrobbant. A brit pilóta még éppen le tudta fékezni autóját a fal előtt, megúszva ezzel egy komoly becsapódást. Utólag könnyen okoskodhatunk, viszont ha Mansell nagyobbat ütközik, akkor a versenyt félbeszakítják, és ő lett volna a világbajnok.

1. 2008 – Sao Paulo

„Glock! Glock! Glock! Megelőzik Glockot... Glock nem tudta végig csinálni a száraz pályás gumin” - hangzott el a közvetítés során azon a bizonyos napon.

Egy VB-cím, ami az utolsó kanyarokban dőlt el. Egy világbajnoki elsőség, aminek a boxutca két külön pontján egyszerre örültek. Lewis Hamilton az esőben küszködött, miközben Felipe Massa megtette, amire szüksége volt: megnyerte a futamot. Mögötte azonban Sebastian Vettel hiába előzte meg a Toro Rossóval a McLarent, a száraz gumikon bóklászó Timo Glock számára túlságosan vizessé vált a pálya. Massa családja és csapata nem látta az előzést, így a végén ők is ünnepeltek, valamint Lewis Hamilton akkori kedvese, Nicole Sherzinger is visítozott örömében. Elképesztő végjáték volt.