F1: YouTube-on keresztül is követhető lesz a 2020-as Eifel Nagydíj

Közzétéve:
2020-07-31, 12:25

A megállapodás értelmében a kiválasztott országokban ingyenes hozzáférést kapnak a nézők.

A Forma-1 történetében először ingyenesen követhető lesz egy futam a YouTube-on keresztül. A rajongók a 2020. október 9-11 között a Nürburgringen megrendezendő Eifel Nagydíj eseményeit kísérhetik figyelemmel. A hozzáférés hét európai országra terjed ki, ennek értelmében a Németországban, Svájcban, Hollandiában, Belgiumban, Norvégiában, Svédországban és Dániában élő F1-es rajongók nézhetik élőben a nürburgringi száguldást. A közvetítések mellett előzetesek, összefoglalók és elemzések is elérhetők lesznek a Forma-1 hivatalos YouTube-csatornáján.

a két Ferrari ütközése Ausztriában

A Forma-1 és YouTube az utóbbi években szoros kapcsolatot épített ki egymással. Az autóversenyzés királykategóriájának videós csatornáján bővített összefoglalókkal, belső kamerás felvételekkel, válogatott rádiós üzenetekkel, valamint szakértői elemzésekkel is találkozhatnak a követők. A videók megtekintőinek száma 130% százalékkal emelkedett egy év leforgása alatt. A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások következtében az emberek több időt töltenek, illetve töltöttek otthonukban. Mivel élő F1-es versenyek március és július között nem voltak, számos klasszikus futam vált elérhetővé a YouTube-on, sőt az F1TV is ingyenessé vált egy rövidebb időszakon át.

A Forma-1-es pilóták is egyre növekvő mértékben használják a legnépszerűbb videómegosztó portált. Max Verstappen és Lando Norris rendszeresen oszt meg tartalmakat, ezzel az érdeklődők közelebbi betekintést nyerhetnek az F1-es sztárok életébe. Charles Leclerc a karanténidőszakban szinte elválaszthatatlan volt az ő játékkonzoljától, állandóan online futamokon állt rajthoz. A Ferrari monacói pilótáját egyszer a barátnője is a játékszerveren keresztül értesítette, hogy engedje be a lakásba, mert nem vitt magával kulcsot.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek