2019. augusztus 21. | 12:35

Fernando Alonso a Formula-1-ben és a WEC-ben elért sikerek után valami újra vágyik.

Nem titok, hogy Alonso akar lenni a második pilóta, aki elhódítja a motorsportok hármas koronáját, amihez egy F1-es Monacói Nagydíj megnyerése, a Daytonai 24 órás és az Indy 500-as elsőség szükséges. Korábban azt nyilatkozta, hogy nem is állna meg ennél, szívesen véghez vinne valami teljesen újat. A Dakaron való indulással meg is van erre az esélye. 

Az Indy 500-nak eddig kétszer futott neki, de nem alkotott maradandót, viszont nincs elkésve a 38 éves spanyol klasszis, jövőre ismét megpróbálhatja. Az elkövetkezendő hónapokban viszont a 2020-as Dakarra készül gőzerővel.

A TOYOTA GAZOO Racinggel aratott sikerek után a sivatagnak is velük fut neki Alonso, aki egy Toyota Hilux-ot fog terelgetni egyelőre ismeretlen navigátorával. Ezzel kapcsolatban azt kérte az ex F1-es, hogy az illető beszéljen spanyolul, ami alaposan leszűkíti a kört.

A következő öt hónapban intenzív felkészülés vár Alonsóra Afrikában, Európában és a Közel-Keleten. Egyből egy megterhelő négynapos teszttel indít Namíbiában. Szeptember közepén pedig élesben is rajthoz áll a Harrismith 400 elnevezésű dél-afrikai tereprali-bajnokság futamán. 

"Nagyon izgatott vagyok, hogy folytatódik a TOYOTA GAZOO Racinggel közös kalandunk. Közösen sokat értünk el azóta, hogy 2017 novemberében először beültem az autójukba. Kétszer győztünk Le Mans-ban, és megszereztük a bajnoki címet is Sebastiennal és Kazukival. Megízlelhettem az off-road ralizást is ebben az évben, és nagyon jó érzések maradtak bennem a teszt után, így folytatni szeretném. Tudtam, hogy ez egy teljesen más élmény lesz, és a Hilux nagyon jó volt, nagyon sok önbizalmat adott hihetetlenül rövid idő alatt. Nagyon várom a következő hónapokat, hogy még jobban megismerjem az autót, és együtt dolgozzak a csapattal. Mindig is mondtam, hogy új kihívásokat szeretnék, és most egy remek csapatban vagyok, hogy ezt megtehessem" - mondta Fernando Alonso.

"Idén márciusban Fernando egy kétnapos teszten vett részt a Toyota Dakar-győztes Hiluxával Dél-Afrikában, ami nagyon hasznos volt. Nem csak azért, mert Fernando nagyon élvezte a tesztelést, hanem mert mi láthattuk, ahogy minden ideje folyamatosan fejlődik. Világos volt, hogy felkészülve érkezett, és kész volt mindent elsajátítani, amit mutattunk neki. A rali új Fernando számára, de biztos vagyok benne, hogy megvannak az adottságai és az elhivatottsága ehhez a kihíváshoz. Mint egy jelentős tapasztalattal bíró Dakar-címvédő, biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk együtt dolgozni Fernandóval, hogy felépítsük az önbizalmát a raliversenyzésre a következő hónapokban" - jelentette ki a Toyota Gazoo Racing dél-afrikai csapatfőnöke, Glyn Hall.