A Ferrari behúzhatja idei első győzelmét a Belga Nagydíjon!?

Közzétéve:
2019-08-28, 14:43

Hétvégén Spa Francorchampsba látogat a Formula-1 mezőnye.

Augusztus nagyon hosszúnak tűnt, hiszen a Magyar Nagydíj óta nem gurultak pályára az F1 csapatainak autói. A szezon első felének utolsó néhány versenye nem várt izgalmakat hozott, elég csak a futamokon át tartó Leclerc - Verstappen harcra gondolni.

Szokás szerint a Hungaroringről mentek nyaralni a pilóták, az előttünk álló hétvégén pedig már olyan ikonikus kanyarkombinációkban száguldoznak majd mint az Eau Rouge vagy a Pouhon, az előbbi a pálya leghíresebb pontja. A La Source-ból, vagyis az egyes kanyarból 300 km/óra feletti tempóval száguldanak lefele, hogy utána szinte vakon, gázelvétel nélkül abszolválják az Eau Rouge-t.

A hibrid éra kezdete óta, vagyis 2014 óta nyert már itt Ricciardo, Rosberg, Vettel, illetve Hamilton kétszer. A brit csupán az új éra első évében nem állt a belga dobogón. Ennek fényében kijelenthető, hogy Spa a Mercedes pályája.

Tavaly Vettel nyert, elhappolva a győzelmet Hamilton elől. A Ferrari behúzhatja idei első győzelmet mivel a pletykák szerint beveti az idei, harmadik 20 lóerővel erősebb motorját. Kérdés, hogy elég lesz-e a sikerhez?

A hétvége nagy kérdése viszont, hogy első Red Bull-os versenyén Albon meg tudja-e szorongatni Verstappent? Illetve, hogy Russel bejut-e a Q2-be az időmérőn, mivel már többször a közelében volt?

Szerinted ki nyeri a Belga Nagydíjat?
 

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Hétvégi versenyek: Szoros F1-es befutó, helycsere a Moto GP összetettben
2017. augusztus 28.
A Forma-1-es Belga Nagydíj kiélezett csatát hozott Vettel és Hamilton között. A Moto GP Silverstone-ban megrendezett futama után helycsere történt az összetettben.
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!

További hírek