2022. július 20. | 16:59

Az alkotás a 2009-ben csodás szezont teljesítő Brawn GP történetét mutatja be.

2017 januárjában az amerikai Liberty Media 4,6 milliárd dollárért megvásárolta a Forma-1 irányításáról szóló jogokat. A hatalomátvétel óta a vállalat minden eddiginél nagyobb figyelmet fordít a médiamegjelenésekre, a sportág különböző platformokon történő népszerűsítésére. A Drive To Survive – Hajsza a győzelemért sorozatnak már 4 évadja látható a Netflixen, a hírek szerint most egy újabb szolgáltató jelentkezik majd F1-es témájú sorozattal.

Keanu Reeves ugyanis egy olyan alkotáson dolgozik, mely a 2009-ban egyéni és konstruktőri világbajnoki címet elhódító Brawn GP történetét mutatja be. A négy részes minisorozat a Disney+ felületén lesz elérhető, a Mátrix filmek sztárja pedig narrátorként és riporterként is kiveszi részét a forgatásból.

Az angol-kanadai színész feltűnt az idei Brit Nagydíjon, ami esetében egyáltalán nem meglepő, hiszen komoly autórajongó hírében áll, kedvence a Porsche 911 modell.

Keanu Reeves
Keanu Reeves rajong az autókért | Fotó: Depositphotos

Azok számára, akik az előző évtizedben még nem követték a Forma-1-et, álljon itt egy rövid összefoglaló a Brawn GP sikeréről. A 2008-as idényt követően Ross Brawn felvásárolta a pénzügyi gondokkal küszködő Honda Racing F1-es csapatát, és saját istállóját indította el helyette. Jenson Button és Rubens Barrichello kaptak lehetőséget a bizonyításra.

A történet tündérmesébe illően kezdődött, a Brawn GP kettős győzelemmel zárta a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat. Button összesen 6, Barrichello pedig 2 futamon állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A brit pilóta nyerte az egyéni világbajnoki címet, a Brawn GP pedig a konstruktőri elsőségnek örülhetett az idény végén. A csapat 2010-től a Mercedes gyári istállójaként működött tovább, mely a hibrid éra bevezetése óta zsinórban 8 konstruktőri világbajnoki címmel büszkélkedhet.

Nagyjából egy hónappal ezelőtt látott napvilágot a hír, mely szerint Lewis Hamilton lesz a producere a Brad Pitt főszereplésével készülő Forma-1-es filmnek. A történettel kapcsolatban eddig annyit lehet tudni, hogy Pitt egy veterán versenyzőt fog alakítani, aki bár már visszavonult, most mégis visszatér, hogy tapasztalatával segítse újonc csapattársát.

Nyitókép: Depositphotos

  • Címkék:
  • F1