Gender Racing Team – Bajnoki címmel a zsákban tértek haza Brnóból

Közzétéve:
2019-09-10, 16:54

A Brno Autodromon megrendezett CEZ/MNASZ autós gyorsasági bajnokság zord és felemás időjárása sem zavarta meg a Gender Racing Teamet kitűzött céljuk eléréseben - a bajnokavatásban. 

Hefler Róbert szívéről hatalmas kő esett le, mikor megtudta, hogy ő nyerte a Közép-Európa Zóna Kupát: 

"Közel sem indult olyan jól a hétvégénk, mint amilyen a vége lett. Ismét sokat küzdöttünk a beállításokkal, ugyanis a csúszós pálya kanyarkijáratain nagyon túlkormányzott volt az autó. Az időmérőre sikerült jó setuppal odaállni, viszont a gumik tekintetében stratégiai hátrányban voltunk. A futam a biztonsági autó mögött rajtolt el, majd elengedtek minket két körre, azonban egy baleset miatt visszahívták a safety cart, amely egészen a leintésig a pályán maradt. A mostoha körülmények ellenére harmadik helyet szereztem a CEZ-ben, míg a magyar értékelésben második lettem. A vasárnapi esős kvalifikáción egy technikai hiba miatt csak két gyors kört tudtam menni, de a futamra felszáradt a pálya és szinte ideális körülmények között, a saját tempómban tudtam versenyezni. Ennek köszönhetően sikerült bajnoki címet érő pozícióban hazahozni a technikát, így én nyertem a Közép-Európa Zóna Bajnokságot, aminek rendkívüli módon örülök! A hazai pontvadászatból még egy forduló van hátra, de ott is vezetem az összetettet." - mondta el Hefler Robi.

Hefler Róbert a Gender Racing Team Közép-Európa bajnoka

Szabó Nikolasz előző versenyen tapasztalt motorhibáját sikerült orvosolnia a csapatnak, így a fiatal pilótát nem hátráltatta semmi ezen a hétvégén:

"Az első kvali legelső mért körén futottam egy viszonylag gyors időt, amely elég volt a kategória első helyére. A szombati versenyt a biztonsági autó mögött kezdtük meg, majd két kör után elengedték a mezőnyt. Ekkor tudtam előzni párat, viszont egy baleset miatt visszajött a safety car, és a verseny végéig nem is ment már ki előlünk. A csonka esős viadalt így is sikerült a kategória első helyén befejezni. A vasárnapi - szintén esős - időmérőt is megnyertem a kategóriámban, okosan, fokozatosan felépített stratégiával. A délutáni futamon sajnos elrontottam a rajtot, így visszaestem a kategória második helyére, de ezután kemény, ám tisztességes és élvezetes csatát vívtunk a csapattársammal. Ennek következtében túlmelegedtek a gumik, azonban két hűtőkör után, néhány bevállalós előzéssel átvettem a vezetést, és onnantól már nem is engedtem több támadási felületet a többieknek. Mondhatni tökéletes hétvégét zártam, hiszen sikerült győznöm száraz és vizes körülmények között is." - összegzett Szabó Nikó.

Szabó Nikolasz, a Gender Racing Team pilótája a dobogón

Szomszéd Lajos Balázs többször is rajthoz állt már Brnóban, még a Suzuki Eurocup versenyein. A fiatal tehetségnek vitathatatlanul jól jöttek az ott megszerzett tapasztalatok: 

"Sajnos a csütörtöki napot ki kellett hagynom, mivel nem érkezett meg egy fontos alkatrész az autóhoz. A pénteki edzésen már részt vettem, de csak ez az egy alkalom állt a rendelkezésemre, hogy megismerkedjek Brno - Formula Renault kombóval. Az időmérős negyedik helyezésem után nagyon vártam a szombat délutáni futamot, azonban a szakadó eső miatt talán két kört tudtunk csak tisztán versenytempóban menni. A többit safety car mögött tettük meg, ennek ellenére sikerült előrébb lépnem, és megszerezni a harmadik helyet a magyar értékelés Formula Renault kategóriájában. A vasárnapi kvalifikációt egy második idővel zártam, míg a futamon harmadikként intett le a kockás zászló." - foglalta össze a hétvégéjét Szomszéd Lali. 

Gender Tamás, a Gender Racing Team csapatfőnöke

Gender Tamás csapatfőnök örül annak, hogy nem csökken alakulatának lendülete. A Gender Racing Team minden tagja hétvégék óta technikailag és mentálisan is a topon teljesít:

"Nagyon büszke vagyok a csapatom összes tagjára! Nagy elvárásokkal érkeztünk meg a Brno Autodrómra, a Közép-Európa Zóna Kupa zárófordulójára. Hefler Róbert az utolsó pillanatig harcban volt a bajnoki címért, és végül a mi oldalunkra billent a mérleg. Robi a magyar bajnokságot is toronymagasan vezeti, így az év utolsó versenyén, a Hungaroringen is a bajnokavatás a célunk. Szomszéd Lali és Szabó Nikolasz is nagyon jól teljesítettek a hétvégén, Nikó a magyar abszolútban is dobogóra tudott állni, és magabiztosan vezeti a Renault kupát. A folyamatosan változó körülmények mindannyiunknak rendesen feladták a leckét a beállításokkal kapcsolatban, de a kritikus pillanatokban rendre jól döntöttünk." - nyilatkozta lapunknak Gender Tamás.

Forrás:

Forrás: Háfra Zsolt / Tóth Krisztián Márk - Gender Racing Team

További autós hírek

November 24-én (vasárnap) az M0-s szigetszentmiklósi csomópontja térségében, az M1-es autópálya felé vezető oldalon, két sávon egy közel két kilométeres…

A felvételen látható teherautó sofőrje feltehetően nem az útra koncentrált ugyanis eléggé későn sikerült észrevennie, hogy megállt előtte a sor.…

A DK-s Vadai Ágnes tett fel egy nagyon fontos kérdést a belügyminiszternek „Miért segédmotoros kerékpár az elektromos roller? Avagy a rendőrség…

“Nem mindennapi lélekjelenlét kellett annak az autósnak ahhoz, hogy megakadályozzon egy gázolást. A férfi szerda éjjel sétált a forgalommal szemben…

Intézkedéscsomagot tett le a  miniszterelnök és a kormány asztalára Lázár János, a nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztos, amiben többek között…

Kapcsolódó írások

Hefler Róbert autója oldalról fotózva a sikánban
2019. október 15.
Sosem látott siker a Gender Racing Team eddigi életében!  Több mint 10 éves fennállásuk alatt idén zárták legeredményesebb szezonjukat.
Stern Roland Dallarája szemből
2019. július 26.
Péntektől a horvátországi Grobnikban folytatódik a Magyar Autós Gyorsasági Bajnokság/FIA CEZ versenysorozat, ahol természetesen magyarokat is találunk a résztvevők között.
Hefler Róbert a rajtrácson
2019. július 31.
Hétvégén a horvátországi Grobnikban, a Magyar Autós Gyorsasági Bajnokság/FIA CEZ versenysorozatban sikerrel szállt harcba a formula autós győzelmekért a Gender Racing Team csapata.
Két keréken az elmúlt hétvége - élménybeszámoló
2017. augusztus 09.
Autósport rajongóként korábban csak olyan rendezvényeken voltam, melyen négykerekű járművek versenyeznek, megfeledkezve ezzel a két keréken haladókról, egészen mostanáig.