2021. december 16. | 16:59

A hétszeres világbajnok Károly walesi hercegtől vette át a címet a Windsor kastélyban.

Nem jött össze a nyolcadik világbajnoki cím Lewis Hamiltonnak, miután a Mercedes pilótája drámai végjátékban alulmaradt Max Verstappennel szemben a Forma-1-es szezonzáró Abu Dzabi Nagydíjon. A 36 éves sportember egy rangos királyi elismeréssel vigasztalódhatott, hiszen szerdán a Windsor kastélyban Károly walesi herceg hivatalosan is lovaggá ütötte.

Hamiltont édesanyja, Carmen kísérte el az eseményre, aki szemtanúja lehetett a negyedik F1-es pilóta lovaggá válásának. Korábban Sir Jackie Stewart, Sir Stirling Moss, és Sir Jack Brabham részesültek az elismerésben.

Sir Lewis 2022-ben egy forradalmian új F1-ben, valamint George Russell személyében új csapattárssal az oldalán veselkedhet neki a nyolcadik világbajnoki cím megnyerésének. A Mercedes mindenesetre a zsinórban megnyert nyolc konstruktőri címével rekordot döntött.

A Mercedes ugyan nem fellebbez az Abu Dzabi Nagydíjon elutasított óvások miatt, ám Toto Wolff csapatfőnök és Hamilton tüntetőleg kihagyja az FIA díjátadó gáláját, ahol James Allison technikai igazgató képviseli a csapatot.