2020. február 29. | 08:00

Lewis Hamilton kétségkívül a legsikeresebb pilóta jelenleg a Formula 1-ben. Néha azonban neki is szüksége van egy kis elvonulásra a saját fészkébe.

A Formula 1 hatszoros világbajnokának is szüksége van saját bázisra, nos az ő egzisztenciájával és 240 millió dolláros nettó értékével nem meglepő, hogy nem is egy luxus ingatlant tudhat magáénak.

Hamilton nem éppen a szívem csücske, de piszok jó versenyző és egész jó ízlése van ház választás terén. Ő azon kevés pilóták közé tartozik, akiről tudni, hol is tengeti unalmasnak éppen nem nevezhető mindennapjait. Nézzük is meg, milyen házakat vásárolt magának.

Az első és legfontosabb, Kensingtonban található

A nyugat-londoni Kensingtonban található Hamilton-ház tágas konyhája és étkezője tökéletes party helyszín és a vendégek számára is van elég hely, ezen felül a négyszintes kúriában 6 hálószoba található. Úgy gondolják, hogy a kastély korábbi tulajdonosai között szerepel a Burberry fő tervezője, Christopher Bailey és a bankár, Ben Goldsmith. Az ingatlant Samuel Johns építette 1860-ban, és a becslések szerint 25 millió dollárba kerül.

Természetesen Svájcban is van neki egy

Már-már kötelező egy svájci birtok az F1-es pilótáknak, nem véletlen hiszen, a kedvező adózás elég vonzó számos versenyzőnek, többek között Michael Schumacher, Fernando Alonso, Felipe Massa, Lance Stroll és Kimi Räikkönen is rendelkezik ottani házzal. Na, meg az sem utolsó, hogy az idilli környezet segít kikapcsolódni. Az Alfa Romeo finn pilótájának házáról egyébként a róla szóló könyv hasábjain elég sok részlet olvasható, különösen a dolgozószobájának részleteibe merül el az író.

Lewis Hamilton egzotikus genfi ​​apartmanja Svájc délnyugati részén, a Nyoni kerületben, Vaud kantonban, egészen pontosan a Luins nevű településen egy 6 emeletes épület tetején található. A három tágas hálószoba mindegyikéből csodálatos kilátás nyílik a Genfi-tóra. Természetesen konyha, mosdó és egy hangulatos, tágas nappali is helyet kapott.

Az elhelyezkedésén kívül a másik nagyszerű dolog, hogy egy kis edzőterem is található benne. A brit pilóta gyakran menekül ide minőségi idő eltöltésére. Én megértem, gyönyörű az a környék.

Na meg Monacóban

Volt szerencsém egy kis időt eltölteni Monacóban és azóta úgy érzem, hogy egy részem ott maradt. Pezsgő és élettel teli, mégis van egy varázslatos nyugalom ami ráül az emberre, miközben a kikötőben ráérősen kávézik és tátott szájjal szemléli környezetét.

Nem véletlen, hogy rengeteg pilóta vett itt lakást, többek között Valtteri Bottas, Daniel Ricciardo, Max Verstappen, Sergio Pérez is sok időt tölt itt. Nem is beszélve a Ferrari üdvöskéjéről, Charles Leclercről, aki itt is született.

Ilyen nevek mellett szinte presztizs kérdés egy pazar ház a kikötőben vagy a nyomvonal közelében. Hamilton apartmanja az exkluzív Fontvieille kerületben, vagyis a legnyugatibb részen található és minden jóval, edzőteremmel, szaunával, 4 fürdőszobával, gőzfürdővel és 30 négyzetméteres napozóterasszal büszkélkedik.

A hírek szerint a brit körülbelül 15 millió dollárt költött erre az ingatlanra, az árból azonban kiderül, hogy ez egy viszonylag szerényebb lakás lehet, mivel a tetőtéri kilátás miatt akár kétszer ennyit is elkérhetnek.

Nemrégiben vált meg New York-i ingatlanától

A csaknem 820 négyzetméteres, 57 millió dolláros ingatlan New York Tribeca városnegyedében a Greenwich street 443-as szám alatt található, abban az épületben, ahol több híresség, többek között Meg Ryan, Jake Gyllenhaal, Bella Hadid, Justin Timberlake és Jessica Biel is tengeti mindennapjait.

Ha a pilóták „vándorlási szokásait” figyelembe veszem, akkor nem elképzelhetetlen, hogy Dubajban, a Marina-negyedben vásárol majd valami szerény lakást hasonlóan Kevin Magnussenhez vagy az ex-F1-es Fernando Alonsóhoz.

  • Címkék:
  • F1