A Szlovákiaring felett hatalmas felhők gyülekeztek a 2019-es WTCR-szezon harmadik fordulójának második és harmadik futamát megelőzően. Az első versenyen Michelisz szépen autózva a harmadik helyet szerezte meg, ezzel egy helyet javítva a 7. pozícióba jött fel az összesített pontversenyben. Tassi Attila a 23. kockáról indulva végül a 18. helyre hozta be a Hondát, ám ez sajnos nem ért pontot számára, így a 21. helyre csúszott vissza a pilóták pontversenyében.

2019-es WTCR Szlovákiaring, Hondák egymás után

A második futam

Esős időre lehetett tehát számítani a délután folyamán, ez még izgalmasabb versenyt ígért. Az második futamon nem szakadt le az ég, így nem kellett jelentősen taktikát váltani a csapatoknak. Norbi a 9. helyről indult a fordított rajtsorrend miatt, ráadásul nem volt egyszerű dolga, hiszen rögtön az első kanyarban nagy harc indult. A második körre Michelisz a 8. helyre jött fel, Huff pedig visszacsúszott. A Girolami-Guerrieri argentin kettős állt az élre, a negyedik körre Huff már a harmadik helyre szorult. Norbi ekkor már a hetedik helyen autózott, az ötödik körre pedig elhúzott az első négy versenyző. A hetedik körben az Alfás Ceccon előzött, a leggyorsabb idő is az övé volt ekkor már 2:11.939-cel.

A nyolcadik kör első kanyarjában Catsburg megelőzte Huffot, még Norbinak is volt esélye, hogy a brit pilóta elé kerüljön, ám ez végül nem sikerült. Így végül a hatodik helyen fejezte be a Hyundai magyar pilótája a második futamot a Szlovákiaringen. Az első tíz helyezett tehát a következő: Girolami, Guerrieri, Ceccon, Catsburg, Huff, Michelisz, Azcona, Langeveld, Qinghua és Coronel. Tassi Attila a 21. helyről rajtolt, ő azonban Panis, Engstler, Leuchter és Vervisch mellett szintén nem tudta befejezni a versenyt.

Michelisz Norbert a 2019-es WTCR harmadik állomásán

A harmadik verseny

Az utolsó futamon Michelisz a második kockáról indult Catsburg mögött, míg a harmadik helyről a kínai Ma Qinghua várta a startot. A kínai megint előretört a rajt után, megelőzve a két Hyundai pilótát. Balesetmentesen lezajlott az első néhány kanyar, azonban Tassi és Vernay is ki kellett jöjjön az első körben a boxba, a francia versenye véget is ért. A hatodik körre Norbi feljött a második helyre, Catsburg pedig a negyedikre csúszott vissza, mert az olasz Ceccon megelőzte. A kínai versenyző továbbra is az élen haladt a legjobb idő birtokában, mely 2:11.288 volt. Ceccon nem elégedett meg azzal, hogy Catsburg-öt bekebelezte, Norbit is nagyon keményen támadta, de a magyar pilóta jól állta a sarat.

Közben a 8. körben Langeveld is megelőzte Catsburg-öt, Guerrieri pedig a 7. helyre jött fel. A 10. körben már a kínainak kellett izzadnia, hiszen Norbi próbálta betolni az autót féktávon. Végül az első hármas különversenye nem hozott változást, az első helyen Qinghua, a másodikon Michelisz a harmadik helyen pedig Ceccon ért célba a Szlovákiaring utolsó futamán. Az első tíz további sorrendje pedig a következő: Langeveld, Azcona, Guerrieri, Farfus, Panis, Tarquini és Engstler. Tassi Attila végül a 25. helyre hozta be a Hondát.

2019-es WTCR szezin Szlovákiaringen tartott harmadik versenyének pódiuma

„Ma és Kevin nagyon jó csapatmunkát végzett, amíg Ma-t próbáltam megelőzni, addig Kevin feljött rám, így ellene kellett védekeznem, ezalatt Ma el tudott húzni. Ez így ment, ettől függetlenül élveztem a versenyt, végül pedig megszereztem a második helyet, tehát nem vagyok elégedetlen.” – nyilatkozta Michelisz Norbi a harmadik verseny után.

Ezzel a három versennyel Michelisz összesen 54 pontot szerzett a szlovákiai WTCR hétvégén, így a harmadik helyre jött fel az összesített pontversenyben. Tassi sajnos pont nélkül maradt a Szlovákiaringen, így visszaesett a ranglistán. Innen várják a következő fordulót, melyet Hollandiában rendeznek majd.

A kijutásunkhoz a KIA Motors Hungary biztosította a tesztautót.