Idén elválnak Fernando Alonso és a McLaren útjai

Közzétéve:
2020-01-21, 12:02

Vajon ezzel együtt kizárt az F1-es visszatérés lehetősége is?

Társszerző: Hajdu Balázs

A kétszeres F1-es világbajnok, Fernando Alonso és a McLaren útjai elválnak 2020-ban. A spanyol pilóta a brit istálló nagykövete volt a tavalyi év végéig. A hírek szerint Alonso szabadügynökké szeretne válni, hogy döntést hozhasson versenyzői pályafutásáról – ebben a Forma-1-be való visszatérés is benne van, megfelelő ajánlat esetén.

A MARCA spanyol napilap szerint Alonso már nem a McLaren nagykövete, ezáltal nem a wokingi istálló színeiben indul az idei Indy 500-as viadalon. A tavalyi verseny nem sikerült fényesen számukra, sokan úgy tartják, hogy ez volt az utolsó csepp a pohárban a spanyol számára. A McLaren részéről is látszottak az eltávolodás jelei, hiszen az állandó tesztpilóta szerepét az orosz Szergej Szirotkin kapta meg.

Alonso baseballsapkában

Jelen állás szerint Alonso szabadon tárgyalhat bármelyik IndyCar csapattal, és csatlakozhat egy nyerő projekthez. Az egyik lehetséges jelölt Mario Andretti istállója lehet, ők ugyanis már dolgoztak együtt Alonsóval az Indy 500-on.

A 38 éves spanyol versenyző néhány nappal ezelőtt teljesítette a Dakar Ralit, melyen a 13. helyen végzett. Alonso számára kalandosan alakult a viadal, egyszer fejre állt autójával, korábban pedig órákig rostokoltak a sivatagban.

Fernando Alonso elmondása alapján, számára a 2021-es Forma-1-es visszatérés jelenti az abszolút prioritást. Úgy tűnik, hogy a kétszeres világbajnok szívesen kipróbálná magát a Száguldó Cirkusz új korszakában. Szerinted lenne esélye az élmezőnyben küzdeni a győzelemért?

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek