Azt már lehet tudni egy ideje, hogy a Hyundai négy darab i30N TCR-t indít a Túraautó-Világkupa 2019-es szezonjában. Az összes autót a BRC Racing Team készíti fel és a szabályoknak megfelelően két külön csapatban indítja őket.

A BRC Hyundai N Squadra Corse csapatát a 2018-as bajnok Gabriele Tarquini és Michelisz Norbert erősíti. Az ő i30N TCR-jeik fényezésében erősen visszaszorult az előző év domináns árnyalata a babakék, illetve a BRC piros, fekete- fehér trikolorjából is inkább csak az első szín erősebb. Sötétkékből viszont nem spóroltak, az összhatás nagyon hasonlít az i20 WRC-nél használt dizájnjára. Nekem mindenesetre nagyon tetszik.

"Mivel hosszú szezon áll előttünk, bármi megtörténhet, ezért a kiegyensúlyozottság lesz a legfontosabb. Meg persze a sebesség, de ezzel együtt szerintem a legokosabb versenyző ünnepelhet majd a végén. Idén egyértelműen a bajnoki cím megszerzése az elsődleges célom" - mondta Michelisz Norbert a sajtóeseményen.

"Nagyon versenyképesnek kell lennünk az egész szezon alatt, ha meg akarjuk védeni a címet. Tavaly azt láttuk, hogy az utolsó métereken is sok minden dőlt el, erre számítunk idén is" - mondta a regnáló bajnok, Gabriele Tarquini.

BRC Hyundai N Lukoil Racing Team színeiben pedig a DTM-ből érkező Augusto Farfus, illetve a WEC-es múlttal rendelkező Nicky Catsburg vitézkedik majd. Ezeken az autókon hatalmas felületen jelenik meg a csapat új támogatója a Lukoil, természetesen jó sok piros árnyalat társaságában.

"Versenyzőként mindig a legjobb szériában szeretnél versenyezni a legversenyképesebb autóval" - fejtette ki Augusto Farfus.

Majd kiegészítette mondandóját:

"Amikor esélyt kaptam az egyik i30N ülésére, egy percet sem hezitáltam. Alig várom, hogy elkezdődjön végre a szezon. Tavaly láttam néhány versenyt és mindig nagyon izgalmas és szoros csaták zajlottak. Úgy gondolom, hogy a vezetési stílusom elég jól illik a WTCR-hez" - foglalta össze gondolatait Nicky Catsburg.

AZ i30N TCR hihetetlenül sikeres volt a 2018-as szezonban, amellyel Gabriele Tarquini megnyerte a világkupát. A Hyundai a legerősebb alvázzal, amit megengednek a széria szabályai. Az autó megbízható és erős minden fő technikai területen, legyen szó fékezésről, kanyarodásról, sebességről, aerodinamikáról vagy éppen a motorról. Így a csapat minden tagja optimistán vág bele a szezonba.

A túraautó-világkupa 2019-es szezonja április első hétvégéjén Marokkóban veszi kezdetét, a Hungaroringen pedig április utolsó hétvégéjén szoríthatsz a magyar versenyzőknek.