Jenson Button a Blancpain GT-ben folytatja

Közzétéve:
2019-02-11, 15:42

Jenson Button beállt a többszörös GT bajnokcsapat, az RJN Motorsport mögé

Jenson Button részéről ez inkább névadó és üzleti ügy lesz. A csapat élén Chris Buncombe áll majd mellette, és Jenson Team Rocket RJN néven indulnak az ötfordulós Blancpain Endurance Cup GT Silver kategóriájában egy Honda NSX GT-3-mal. A Spában zajló 24 óráson júliusban már két autóval szeretnének helyt állni.

Ez a partnerség egyben a Rocket név visszatérését is jelenti a motorsport világába. Az azonos nevű gokartcsapatot Jenson édesapja, John Button alapította és 11-szer nyerte meg a Brit bajnokság junior kategóriáját. Nem csak a fiatal Jenson karrierjét alapozta meg, hanem számos jelenlegi élmenő mutathatta meg tehetségét, többek közt Lewis Hamilton, Will Stevens, Oliver Rowland és James Calado is vitézkedett a Rocket Motorsport színeiben.

Jenson Team Rocket RJN GT3-as autója

A brit versenyző és a Honda sikeres kapcsolatának kezdete még az F1-hez vezethető vissza, legutóbbi közös sikerük pedig a 2018-as Japán Super GT bajnoki címének megszerzése volt egy Honda NSX GT500-zal.

Az RJN Motorsportot 20 éve alapították és ez idő alatt számos túraautó sorozatban, a Dakar ralin és GT versenyeken is megfordult. 2011 óta szerepel a Blancpain GT sorozatban - amely évek óta ellátogat a Hungaroringre is -  és első évben elnyerte a csapat és egyéni bajnoki címet is a GT3-as és GT4-es kategóriában. A 2018-as szezont egy Pro és egy Silver kategóriás Nissannal teljesítették.

A Jenson Team Rocket RJN Honda NSX GT3-as változata

„Örülök, hogy részese lehetek az RJN egy izgalmas új fejezetének és nagy boldogsággal tölt el, hogy visszahozhatjuk a Rocket nevet a pályára. Biztos vagyok benne, hogy számos jelenlegi versenyző emlékszik a Rocket Motorsportra a gokart pályákról és remélem, hogy eredményesen tudjuk majd folytatni a fiatal tehetségek felkutatását a GT és endurance versenyek világában. Honda nagykövetként örülök, hogy részese lehetek a Honda Blancpain GT-s projektjének” - mondta Jenson Button.

A színösszeállítás ismerős lehet, ugyanis 2009 Formula-1-es világbajnok Brawn GP-s autója is ezekben a színekben pompázott. Én személy szerint akkor is imádtam ezt a minimalista dizájnt.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Kiss Mihály a csapat Porschéja mellett
2018. december 07.
Az Alapjárat 2017-ben már készített vele interjút, azonban azóta eltelt egy szezon és ahogy ismerem Misit, nem otthon ült.
Az International GT Open hungaroringi hétvégéjének GT3-as képei
2018. július 09.
Az International GT Open magyarországi hétvégéjét leginkább a végletesség jellemezte.

További hírek