Keszthelyi Vivien David Schumacher oldalán pózolt az ADAC Sport Gálán

Közzétéve:
2018-12-19, 09:38

Az idei ADAC évad zárásán számos feltörekvő csillag kapott elismerést egész éves munkájáért

A Sport Gala fináléja 2018-ban is nagy sikerrel zárult. Az ADAC müncheni székhelyén több mint 400 vendég ünnepelte az évadzáró eseményét. Számos díj talált gazdára, némelyik talán nem is olyan meglepő.

2018 ADAC SportGala, Nico Rosberg, Mick Schumacher

A FIA Formula 3 európai bajnoki címét Junior kategóriában Mick Schumacher nyerte. Az Év Versenyzője díjat a német rali bajnok Marijam Griebel és Alexander Rath kapta. A Schnitzer csapat vezetője, Karl „Charly” Lamm különdíjat nyert a motorsportba fektetett munkásságáért. A gála a SPORT1 december 21-n éjfélkor és december 25-n délután 14:00-kor fogja közvetíteni. 

„Egy rendkívül izgalmas évadnak lehettünk szemtanúi. Népszerűségünk tovább bővült a fiatalok körében, több mint 200 ezer nézőt számláltunk a főbb eseményeinken, például az ADAC Rallye Deutschlandon. Reméljük, hogy népszerűségünk várhatóan tovább fog növekedni a jövő évre. 2019-ben nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni Sachsenringen megrendezésre kerülő MotoGP-re. Emellett több fiatalt is be szeretnénk vonni a motorsport világába, például az ADAC GT4 Germany keretei között.” – nyilatkozta az eseményen Hermann Tomczyk.

2018 ADAC SportGala, elölnézet

Az est fénypontja a díjkiosztás volt. A Marijan Griebel - Alexander Rath duó nyerte a Német Ralli bajnokság 1. helyét, vele a nymphenburgi porcelánból készült Christophorus szobrot, amit a sport elnöke, H. Tomczyk adott át. Charly Lammről sem feledkeztek meg, 40 éves pályafutása tiszteletére tiszteletbeli Christophorust kapott. Érdemei közé tartozik a túraautózásban és GT sportokban elért sikerei.

Az ADAC Master szériájának nyerteseit is hatalmas üdvrivalgás köszöntötte:

  • Robert Renauer és Mathieu Jaminet - ADAC GT Master
  • Lirim Zendeli - ADAC Formula 4 
  • David Schumacher - ADAC Formula 4 (újonc osztályozás)
  • Henry Jacobi - ADAC MX Masters
  • Markus Drüge és Lisa Stengl - ADAC Rallye Masters

Nem meglepő módon a gálán David Schumacher oldalán felbukkant párja, Keszthelyi Vivien is.

David Schumacher és Keszthelyi Vivien

Az ADAC Sports Foundation 20. évfordulója alkalmából az eseményen tombolát húztak. A húzáson több mint 20 ezer eurónyi, vagyis majdhogynem 6,3 millió forintnyi összeg gyűlt össze. A nyereményeket olyan korábbi személyek adakozták, mint Sebastian Vettel vagy Nico Hülkenberg és több fontosabb szponzor. A húzás célja, hogy felfedezzék és támogassák azokat a fiatalokat, akik tehetségesek a motorsport világában. 1998 óta 195 fiatal nyerte el a támogatást és várhatóan 36 további személy van a listán.

2018 ADAC SportGala, Julia Josten

A szórakoztatásért többek között Julia Josten és Jochen Breyer felelt. A gála Chris Norman produkciójával végződött. A vendégek listája is elég színes volt, köztük volt például Norbert Haug, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója, és a korábbi DTM nyertes, Mattias Ekström. Mellettük feltűnt még Martin Tomczyk, Marco Wittmann, Hans-Joachim Stuck, Martin Smolinski, Philipp Öttl és még sokan mások. 

A 2018-as ADAC Sport Gala támogatói közé tartozott az ATS, AutoBild Motorsport, Jaguar, Pirelli, Postcon, Ravenol és a Union Glashütte.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Keszthelyi Vivien és David Schumacher
2018. október 04.
Keszthelyi Vivien párjával, David Schumacherrel érkezett Budapestre
VW e-up! törésteszten
2018. október 11.
A Volkswagen Crash Festen kiderült, hogy mit tud a törésteszteken a VW e-up! a belsőégésű motorral szerelt változatához képest. A Volkswagen Touaregről meg eddig is tudtuk, hogy szilárd egy autó, de az új még masszívabbra sikeredett.
Hétvégi versenyek: Szoros F1-es befutó, helycsere a Moto GP összetettben
2017. augusztus 28.
A Forma-1-es Belga Nagydíj kiélezett csatát hozott Vettel és Hamilton között. A Moto GP Silverstone-ban megrendezett futama után helycsere történt az összetettben.
Videó: Le tud győzni egy gepárd egy Formula E autót?
2017. december 16.
A Formula, illetve egyéb versenysorozatok csapatai a téli pihenő alatt időről-időre meghökkentő dolgokkal rukkolnak elő. Ezúttal épp Jean Eric Vergne mérte össze gyorsaságát egy gepárddal...