Kiss Norbert az összetett ötödik helyet szerezte meg a 2018-as szezonban

Frissítve:
2018-10-18, 10:47

Véget ért a 2018-as Kamion Európa-bajnokság. A spanyolországi szezonzáró enyhén szólva is pocsékul alakult a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbertnek.

Pedig magyar szempontból nagyon is jól indult az évad utolsó hétvégéje Jaramában: az időmérőn a második helyet csípte meg a Tankpool24 Mercedesben ülő Kiss Norbert, így optimistán várhatta a rajtot, hiszen minden adott volt a dobogós hely megszerzéséhez.

Az első futamon azonban belekeveredett egy komoly csatába, aminek durva és érthetetlen baleset lett a vége. Antonio Albacete kivezette a pályáról Norbit, aki a homokban nem tudott kellő képpen lelassulni, ezért a pályára visszaérve nekiment. Közben megérkezett mögéjük Adam Lacko is, aki meglökte, majd a mezőny elé beforgatta a Tankpool24 kamionját, amibe azután többen is belerohantak. A versenybíróság kielemezte a készült felvételeket, és végül a magyar pilótát találták hibásnak.

A csapat össze tudta rakni a kamiont a következő megmérettetésre, azonban a korábbi karambol során megsérült a kormánymű, amit sajnos a szerelők nem vettek észre, ezért ki kellett állnia a negyedik helyről.

Kiss Norbert a történtek után, már csak becsületből indult el a második időmérő edzésen, ahol az ötödik helyet szerezte meg. A harmadik futamon jól vezetett, ám ismét előjött az előző napi hiba, így végül fel kellett adnia ezt a küzdelmet is.

Kiss Norbert kamionja a spanyol pályán

Az utolsó, fordított rajtrácsos etapnak a mezőny végéről kellett nekivágnia, ahol végre célba ért a hetedik helyen, bebiztosítva ötödik pozícióját összetettben.

A Tankpool24 magyar versenyzője dióhéjban összefoglalta a 2018-as évadot:

„A szezon nem indult rosszul, sokáig harmadik helyen álltunk összetettben. A zolderi és a mostani jaramai hétvége azonban elvette az esélyünket. Az elképesztően agresszív versenytársaimnak és a versenybírók döntéseinek köszönhetően búcsúzhattam el a harmadik helytől. Sajnálom, hogy nem tudtunk jobb eredményt elérni, mert a csapat is többet érdemelt volna. Most pihenünk kicsit, tartunk egy kis szünetet, és dolgozunk a következő szezonon.”

Kiss Nobert a kamionja mellett szemből fotózva

Kiss Norbert a 2014-es és 2015-ös esztendőben Európa-bajnoki győzelmet aratott, 2017-ben bronzérmet szerzett, 2018-ban pedig az ötödik helyen zárt.

Forrás:

Kiss Norbert média

További autós hírek

Az esetet éjjel, hajnali 1 óra körül rögzítette olvasónk, az elmondása szerint. Miután áthajtott a Szerencs utcai VÉDA kapun, majd…

A 29 éves Agina Altinbajeva büszkén posztolta közösségi csatornáján, ahogy hatéves kisfia 128 km/óra sebességgel száguld a nyílt országúton. A…

Halálos vadbaleset történt a 73-as úton, egy közel 200 kilós szarvas lerúgta a motorról a sofőrt és az utasát vasárnap…

A francia városban erősen esett az eső, az autós pedig a rossz látási viszonyok között vakon követte a GPS-t. Amikor…

Fájdalmas jelenetet rögzített egyik olvasónk fedélzeti kamerája tegnap. A Népszínház utcáról a József körútra szeretett volna a teherautó és a…

Kapcsolódó írások

Kamion Európa-Bajnokság Slovakia Ring-i hétvégéje képekben
2018. július 17.
Az OXXO Hungary Truck Racing Team sajnos nem tudott részt venni a hétvégén, így csupán egyetlen magyar pilótáért, Kiss Norbiért szoríthatott a lelátó.
A Tankpool 24 kamionja esőben
2019. május 09.
A Tankpool 24 2019-ben is két kamionnal vág neki az Európa-bajnokságnak
Remek csatákat vívott Kiss Norbi szombaton a Slovakia Ringen
2018. július 14.
Izgalmas, törős-zúzós volt a szombati nap a Slovakia Ringen, a Kamion Európa-bajnokság szlovákiai futamán
A Kamion Eb mezőnye a Hungaroringen
2018. december 26.
A 2019-es előzetes versenynaptár kilenc helyszínt tartalmaz, ami fontos, hogy az előző évhez hasonlóan ismét júniusban érkezik a Hungaroringre a mezőny.