2023. augusztus 30. | 12:09

Az ihletet az idén Le Mans-i 24 óráson győztes autóból merítették.

Az Olasz Nagydíj következik a Forma-1 2023-as versenynaptárában. A monzai hétvége a rajongók nagy kedvence, ez ugyanis az egyik leggyorsabb pálya, a legendás aszfaltcsíkon a múltban számos parázs csatát láthatott a közönség.

A Ferrari különleges festéssel készül hazai futamára. Az ihletet a 499P versenyautóból merítették, mely az idei Le Mans-i 24 órás viadalon a győzelemig repítette az olasz csapatot. Az ikonikus vörös szín mellett a sárga és a fekete is kiemelt szerepet kap Charles Leclerc és Carlos Sainz autóján, valamint a pilóták overálján is.

Az olaszok megőrülnek a Száguldó Cirkuszért, Monzában rendszerint többtízezer szurkoló buzdítja a Ferrari versenyzőit. A rajongók az új festéssel ellátott sapkákból és pólókból is vásárolhatnak, így nem kizárt, hogy a vörös-sárga-fekete téma a lelátókon is feltűnik majd.

A Ferrari eddig nem szerepelt túl fényesen a 2023-as idényben. A csapat a 4. helyet foglalja el a konstruktőrök mezőnyében, Carlos Sainz az 5., Charles Leclerc a 6. helyen áll az egyéni tabellán.

Valami hiányzik a vörösök idei versenyautójából, a tempóban jelentkező deficitet stratégiai hibákkal, vagy éppen a kerékcseréknél elkövetett bénázással súlyosbítják. A Red Bull 2023-ban még veretlen, Max Verstappen zsinórban 9 futamgyőzelemmel a zsebében érkezik Monzába. A Ferrari legutóbb 2019-ben tudott hazai pályán nyerni, akkor Charles Leclerc emlékezetes küzdelemben utasította maga mögé Lewis Hamiltont.

Szintén az Olasz Nagydíjhoz kapcsolódó hír, hogy Monzában sem állhat rajthoz Daniel Ricciardo, aki Hollandiában a 2. szabadedzésen kéztörést szenvedett. Az AlphaTauri bejelentette, hogy az ausztrál pilótát Monzában is Liam Lawson helyettesíti majd.

 

Eric Alonso / Getty Images