2023. június 07. | 15:00

Sok híresség után most a Los Angeles Lakers kosarasa is elindíthat egy 24 órás versenyt.

Idén ismét elindul a 24 órás Le Mans-i verseny és a rajtot egy világsztár fogja lengetni. Ehhez pedig LeBron James kosarast kérték fel, aki most hétvégén, június 10-én, szombaton indítja majd el a nagymultú versenyt.

Annyira nagy múltú, hogy idén ünnepli 100. évfordulóját, hiszen az első versenyt 1923-ban rendezték meg. Mivel minden évben lemegy a széria, ezért gondolhatnánk, hogy ez a 100. futam is egyben.

Valójában csak a 91. lesz, hiszen a múltban egy pár verseny kimaradt. Például 1936-ban nem rendezték meg, mert az akkori válság miatt sztrájkoltak a munkások Franciaországban, így nem volt rá alkalom.

Ezt követően 1940 és 1948 között volt egy több éves szünet, és csak 1949-ben rendezték meg újra. A szünetet a második világháború okozta, amikor Franciaország nem volt abban a helyzetben, hogy ilyen rendezvényt megengedhessen magának.

Idén viszont ismét megrendezik és újra 65 autó áll majd rajthoz, hogy 24 órán keresztül teljesítsen. LeBron elmondta, hogy megtiszteltetés számára az esemény. Részese lehet így a motorsport egy történelmi pillanatának és segíthet megünnepelni a világ egyik legnagyobb sporteseményének századik évfordulóját.

Egyébként nem ő az első híresség, aki elindíthatja a legendás verseny futamát. Korábban olyan sztárok is megkapták ezt a szerepet, mint Brad Pitt, Rafael Nadal, Alain Delon vagy az autós legenda Steve McQueen 1971-ben.

Michael Buckner / Variety / Getty Images