2019. március 20. | 15:11

Nagy Dániellel és Luca Engstlerrel a volánnál minden esélye meg van a bajnoki címre Michelisz Norbert csapatának

Eddig is lehetett sejteni, de most már hivatalos, hogy 2018 után idén is a TCR Európa-kupában indul a M1RA. Továbbra is két Hyundai i30 N TCR versenyautóval állnak rajthoz, amelyekkel Nagy Dániel és Luca Engstler vitézkedik majd az április 27-28-án a Hungaroringen kezdődő, 14 futamból álló szezonban. Ráadásul a WTCR programját fogja színesíteni.

A M1RA Motorsportnak az előző két évben bevált az a felállás, hogy egy tehetséges magyar fiatallal és egy TCR-bajnok pilótával állnak fel a rajtrácsra. 2017-ben, vagyis első szezonjukban elhozták a csapatbajnoki címet a Hyundai-jal és azóta is kitartanak a márka mellett.

A 2019-es TCR Európa-kupának a 20 éves Nagy Dániellel - aki már a teljes 2018-as idényben is Michelisz Norbert és Bári Dávid által alapított alakulatnál versenyzett - és a 19 éves német származású Luca Engstlerrel vágnak neki, aki már egy bajnoki címet is elhódított a TCR Malajziai sorozatban.

„Logikus lépés volt, hogy folytatjuk az együttműködést a Hyundai Motorsporttal, hiszen az i30 N bizonyítottan az egyik legjobb autó a kategóriában, ráadásul szoros kapcsolatot sikerült kialakítanunk a gyártóval tavaly. Két tehetséges és motivált versenyzővel dolgozhatunk, akik már megmutatták a képességeiket Hyundait vezetve, úgyhogy ha sikerül kihoznunk magunkból a maximumot, képesek lehetünk az Európa-kupa bajnoki címéért harcolni” – fogalmazott a M1RA csapatvezetője, Bári Dávid.

Nagy Dániel 2018-ban igazolt a M1RA-hoz, ez a döntés élete legsikeresebb szezonját hozta a fiatal tehetség számára. A WTCR hungaroringi hétvégéjén szabadkártyásként dobogós helyezést ért el. Majd az asseni fordulón élete első nemzetközi futamgyőzelmét aratta az i30N TCR-rel, a szezon végén pedig az ötödik helyen végzett.

„Nagyon örülök, hogy a M1RA-val és Hyundait vezetve folytathatom, mert tavaly ez volt a legfőbb vágyam a szezon végén. Sikeres közös éven vagyunk túl, büszke vagyok a WTCR-ben elért dobogóra, és úgy érzem, hogy a M1RA-s srácok között otthonra leltem ebben a csapatban. Hiszek benne, hogy még tovább tudunk fejlődni együtt. A kiegyensúlyozottság a kulcs, ami az előző szezonban néha hiányzott, de keményen dolgozok azon, hogy idén harcba tudjak szállni a bajnoki címért” – jelentette ki Nagy Dániel.

Luca Engstler tavaly közel tavaly egy hajszállal maradt le a TCR Németország bajnoki címéről, viszont ő a TCR Ázsia és a TCR Malajzia regnáló bajnoka. Az utóbbit egy Hyundai i30 N TCR volánja mögött nyerte meg. A német versenyző most az európai mezőnyben is bizonyíthatja rátermettségét a M1RA tagjaként.

„Büszke vagyok arra, hogy a M1RA-ban folytatódik a pályafutásom, hiszen számomra a Napnál is világosabb, hogy a bajnokság egyik legjobb csapatáról van szó. Az a legfőbb célom az Európa-kupában, hogy annyit tanuljak, amennyit csak lehetséges, mert nekem az autón kívül minden új lesz itt. Új pályák, új bajnokság, új csapat. Ugyanakkor a tesztek megmutatták, hogy jó tempóra vagyunk képesek, így már alig várom, hogy kezdődjön végre a szezon” – árulta el Luca Engstler.

  • Címkék: