2018. október 24. | 12:30

A MAMS TR szakága húzott egy merészet, és egy új utánpótlás kategória létrehozása mellett tereprali iskolát indított. Az első „tanóra” remek hangulatban, a sportág prominens személyeinek részvételével zajlott. A dolog nagyon jól sült el és a folytatás borítékolható!

Horváth Lajos kíváncsian várta a teszt sulit. Köztudott, hogy a tréner szerep nem áll messze a rutinos Dakarostól, hiszen saját csapatánál is igyekszik átadni tapasztalatait a versenyzőtársainak:

„Az újdonság varázsával hatott rám a dolog, és örömmel vettem, hogy hosszú idő után valami végre megmozdult a kedvenc sportágamban. Már most jó pár versenyzővel gazdagodtunk, az új srácok mindannyian nagyon jó fejek, mert elkötelezetten állnak a dolgokhoz. Remélem, sikerült valamicskét átadnom a tapasztalataimból, és várom, hogy folytassuk a megkezdett utat, mert nem csupán hasznos volt a tereprali iskola, de nagyon jól is éreztem magam!” - vélekedett a mindenki által csak Lallerként ismert motoros.

Sasvári Sándor „Sasó” is mint képző vett részt a teszten, úgy érzi, produktív napot zártak az egybegyűlt versenyzőkkel:

„Először az alapvető technikai elemeket és a szabályokat vettük át a srácokkal, akik közül néhánynak ez volt az első éles találkozása a terepralival. Később a Garamvölgyi Zoli által kijelölt tanpályán együtt gurultunk végig, megnéztük, megbeszéltük és értelmeztük az itineren olvasható jelzéseket. Úgy gondolom, nagyon hasznos volt ez az alkalom, amelynek mindenképpen lesz folytatása.” - vélekedett a rutinos FIM aranylicences terepes.

Klíma Gábor még csak a harmadik tereprali versenyén van túl, így nagyon pozitívnak élte meg a tesztet, és a tapasztalt versenyzők jelenlétét:

„Nagyon jó kezdeményezésnek találom az iskolát és a tesztet. Remélem lesz folytatása, hiszen már az első alkalommal sok olyan dolgot tehettem a magamévá, amivel építhetem a versenyzésem. Hasznos dolog ez azoknak, akik nemrég vágtak bele a sportágba.” - mesélte érzéseit a pilóta.

Esch Tamás tereprali „újonc”, a szimpatikus fiatalt nagyon vonzza a versenyzés világa, éppen ezért örömmel fogadta a képzés lehetőségét is:

„Nemrég kezdett el foglalkoztatni a terepezés gondolata, és szimpatikus volt a kezdeményezés, így belevágtam. Abszolút nem bántam meg, mert mind technikai, mind szakmai, és emberi oldalról megközelítve is érdekes és élvezetes volt a dolog.” - mondta el Tamás, akivel Nyirádon már a mezőnyben is találkozhatunk.

Gyimóti Péter lábában van már néhány verseny, ennek ellenére a fiatal pilóta kapva kapott a tesztlehetőségen, és megjáratta a buggy-ját:

„Szuper tesztnapon és remek csapatépítő tréningen vagyunk túl, az erre az alkalomra kijelölt pálya is igazán élvezetes volt. Hosszú egyenesek, nyújtott kanyarok és ugratók, én nagyon bírtam a dolgot, alig várom a következő menetet. A Raid of the Champions-on a lovak közé csapunk!” - osztotta meg gondolatait a tehetséges pilóta.

Urbán Csaba is egy buggy-val érkezett, és annyira megfogta a közeg, hogy személyében szintén egy új versenyzőt köszönhet a szakág:

„Mind a pálya minősége, mind az emberekre fordított figyelem, amit tapasztaltam arra sarkal, hogy Nyirádon én is rajthoz álljak. Garamvölgyi Zoltánnak és a Dakaros srácoknak köszönhetően sok újdonsággal gazdagodtam, kíváncsi vagyok, mennyire tudom majd mindezt élesben hasznosítani. Izgatottan várom a Raid of the Champions-t, addig is azon vagyunk, hogy a versenyig az előírásoknak megfelelően felkészítsük a technikát.” - összegzett Csaba.

Az elmúlt szombaton Kovács György is taposta a gázt, sőt igyekezett minél több emberhez eljuttatni a kollektív teszt és tereprali iskola ötletét:

„Úgy gondolom, a legjobb hozzáállás, ha nyitunk az érdeklődők és a versenyzők felé. Én magam akkor élvezem a legjobban a futamokat, ha nagy mezőnyben mérethetjük meg magunkat. A múlt szombati teszt egy kitűnő lehetőség volt és egyben követendő példa is - én nagyon jól éreztem magam, igazán családias légkörben telt a nap. Folytatásért kiált mindez, én magam igyekszem kivenni a részem a szakág népszerűsítésében azzal, hogy a jó hírét viszem. Erre buzdítanék minden kedves sporttársat is!” - vonta le a konzekvenciát Kovács Gyuri.

Végül, de nem utolsósorban Garamvölgyi Zoltán szagákvezető-főszervező mondta el gondolatait az esemény kapcsán:

„Ráléptünk egy olyan útra, amit egyöntetűen mindenki szerint folytatni kell. Igyekeztünk az érdeklődő srácokat technikai, elméleti és gyakorlati tapasztalatokkal, értő emberek koordinálásával felkészíteni. A visszajelzések alapján azt hiszem, ez sikerült is. Nagyon boldoggá tesz, hogy már a következő versenyünkön új pilótákat köszönthetünk a mezőnyben. Köszönöm mindenkinek, aki megtisztelt bennünket, a szakági kollégáimnak, a sportbíró barátainknak pedig azt, hogy a hétvége ellenére is segítettek bennünket a munkájukkal!”

Tóth Krisztián Márk, MAMS Tereprali sajtófőnök